1

Onderwerp: tragantgom

Hallo,

Ik heb tragantgom besteld! Heb ik dat eigenlijk wel nodig voor mijn taart of hoeft het niet perse?
Enne?.......vrijdag is het feest, dus wanner zou ik moeten beginnen om de taart het lekkerst te houden?

Peggy (beginner....en nu nog een leek!)

2 Laatst bewerkt door nnicole1234 (02-10-2006 10:18)

Re: tragantgom

Nou echt nodig is het niet hoor..ligt er aan wat je met je taart wil gaan doen.
Als je er figuurtjes op wil plaatsten (geboetseerd met marsepein/fondant dan is het wel handig om wat tragantgom erdoor te doen dan worst het wat steviger.
Alleen werkt het bij fondant beter dan bij marsepein zegt men.

Zelf heb ik het nog nooit gebruikt en toch ook een poppetje geboetseerd van fondant. (en niet ingestort ;-) )

Groetjes Nicole

Ik zou gewoon de cake al bakken en in de diepvries doen en die er dan woensdagavond uit halen en donderdag de taart gaan vullen en decoreren.
En als je hem gaat versieren met letters/bloemen kun je die alvast maken en gewoon in een afgesloten bakje (eventueel met wat huishoudfolie erover en op bakpapier zodat het niet aan de ondergrond kleeft !) bewaren