1

Onderwerp: kastanje

ik ga zo de stad in om de kom van blokker te halen, waar jullie het al diverse malen over hebben gehad (zal je zien dat hij weg is)

Maar ik wil daar een speculaaskapsel van maken.
Vulling??? weet ik nog niet

Maar de buiten kant wil ik een kastanje laten worden met een scheurtje aan de voorkant zodat je kastanje ziet zitten, maar.....

Heeft iemand een idee hoe ik de stekels moet maken of beter gezegd waarmee??

sasja

2

Re: kastanje

chocoladesticks???

Mijn website: Presentaart

3

Re: kastanje

leuk idee!

Misschien als je het op voorhand kan doen kan je fondant laten hard worden met tragant of tylose?
Neem je de wilde of tamme kastanje? De wilde is die met weinig lange stekels dacht ik he.

4 Laatst bewerkt door nnicole1234 (29-09-2006 12:58)

Re: kastanje

Kun je het niet met icing doen ? Ondergrond met marsepein/fondant en dan met RI van die stekels er op zoals sommige hier gras doen...???
Geen idee hoor, misschien wel veel te moeilijk

5 Laatst bewerkt door ex-groentje (29-09-2006 13:34)

Re: kastanje

ik heb net stekels gemaakt van marsepein met tragantgom erdoorheen.
het wordt een wilde, want de tamme kastanje heeft veel te veel stekels.
:D

Dat ga ik proberen vast te zetten met icing.
Tylose heb ik niet dus lijmen is vast geen optie of je moet het van iets anders kunnen maken.


geheel icing was ook een idee geweest nicole..volgende keer dan maar.
Dit wordt de eerste taart zonder doel en voor mezelf..

Ik heb eigenlijk nog nooit een taart zomaar voor mezelf gemaakt :)