1

Onderwerp: rubber eendje

wie kan mij aan meer tips helpen. Voor de verjaardag van mijn dochter had ik deze eend gemaakt
http://taartenwebsite.nl/fotopagina/070 … /index.php

Maar de eerste had ik dubbel gevuld, en die werd aan de binnenkant niet gaar
Mijn 2e exemplaar had ik met de webshop mix gedaan en die werd wel gaar, maar hij werdt aan de andere zijde niet helemaal mooi bol waardoor het eendje een beetje ingedeukt was.(bovenkant is de rechterzijde geloof ik) En mijn 3e test heb ik met cake gemaakt maar die werdt al helemaal niet gaar... Nu vraagt iemand anders of ik een eendje wil maken....

Wie o wie heeft ertip voor ik weer 20 eieren naar zn grootje heb geholpen.
1) welk vulmiddel, bisquit of cake
2) hoe af te bakken, 2 losse delen of elk deel appart
3) nog meer tips....

BVD,
groetjes maaike

2

Re: rubber eendje

Hallo Maaike,
Ik heb ook zo'n eend gemaakt en hij is gelukkig in 1x gelukt. Ik heb maar 1 zijde gevult met mix en hem toen voorzichtig dichtgemaakt om hem vervolgens in de oven te laten rijzen/bakken.
Ik heb het volgend hiervoor gebruikt: 330 gr mix
                                                       5 eieren
                                                       33 ml water
Ik heb wel de mix van de webshop gebruikt hiervoor. De oven heb ik op 175c gezet en na 35 á 40 minuten via het gaatje even gekontroleerd met een sat

3

Re: rubber eendje

bedankt voor de tip.
maar als je hem half vult MOET de webshop dus dubbel rijzen...
En met 5 eieren kwam ik er dus niet om hem helemaal te laten rijzen.
maar we gaan het stug nog eens proberen...

4

Re: rubber eendje

Ik hoop dat het gaat lukken, misschien heb ik wel beginnersgeluk gehad ;)
Suuk6