1 Laatst bewerkt door Nathalie21 (20-02-2022 09:38)

Onderwerp: Onderwarmte kapot, maar wel taart bakken

Hoi!

De onderwarmte van onze oven doen het niet of nauwelijks helaas, maar ik moet aankomende week wel een taart bakken.
Ik wil eigenlijk een biscuit bakken, maar ben bang dat dat mis gaat door de ongelijke warmte. Evt kan ik ook een cake bakken of een simpele redvelvet uit een pakje, aangezien die minder kans hebben op mislukken. Alleen gaat daar mijn voorkeur niet naar uit.
Evt kan ik ook hete lucht gebruiken, alleen gaat dan altijd de bovenkant sneller dan de onderkant

Wat zouden jullie doen in deze situatie?

Groetjes Nathalie

2

Re: Onderwarmte kapot, maar wel taart bakken

Op hetelucht zetten en dan 10% lager in warmte gaan zitten. Dus 180 graden i.p.v. 200. Dan heb je gelijkmatige warmte.
Wij hebben pas onze onderwarmte van de oven vervangen, zelf, gewoon opengemaakt en op internet gezocht naar de juiste en die erin gezet. Nu doet hij het weer perfect. Tip voor jou?

Tieneke