Baileys Vulling:
Ingrediënten
8 blaadjes gelatine
250 ml melk
250 ml Bailey’s of andere irish cream
200 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze
Gelatine weken in koud water.
Verwarm de melk. Daarna de uitgeknepen gelatine door de melk roeren tot het opgelost is.
Dan de Bailey’s erdoor heen. Dit mengsel laten afkoelen.
Daarna 15 min in de koelkast lobbig laten worden.
Slagroom stijf kloppen met de vanillesuiker en door het Baileysmengsel scheppen.
Laten opstijven in de koelkast.
Tips:
Zoek je een buiten de koelkast houdbare crème, maak dan eens botercrème van mix uit de webshop. Vervang het water door de Bailey’s.
Voor de Hugo heb ik champagnevulling, lijkt me dat je die kunt vervangen door Hugo:
Ingrediënten
100 gr suiker
100 ml champagne of cava
1 citroen
3 eidooiers
3 bl gelatine
400 ml slagroom
Bereidingswijze
De helft van de suiker met het sap van de citroen, de citroenschil en de champagne aan de kook brengen, ongeveer 5 minuten laten trekken.
Het vocht zeven, iets laten afkoelen.
De eidooiers met de andere helft van de suiker luchtig kloppen.
Mengsels bij elkaar doen en zachtjes verwarmen tot het gaat binden, daarna de geweekte gelatine erbij doen.
Slagroom stijf kloppen.
De champagnecrème op ijs of in ijskoud water kloppen tot het afgekoeld is.
De champagne crème mengen met de stijfgeklopte slagroom.
Tips:
Drie maal deze hoeveelheid is voldoende voor een (bruids)taart bestaande uit vier taarten, elke taart 2 maal doorgesneden.
Een eenvoudige champagnecreme maak je met mix voor botercreme. Vervang het water door champagne of een andere mousserende witte wijn naar keuze.
Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag