Onderwerp: Chocolade, Gepofte rijst en Caramel
Vanmiddag deze chocolade, gepofte rijst en caramel gemaakt maar wat was die snel op zeg.
Als je eraan begint kan je niet meer stoppen en dat was hier het geval dus hij was snel op met 8 mensen.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Chocolade, Gepofte rijst en Caramel
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Vanmiddag deze chocolade, gepofte rijst en caramel gemaakt maar wat was die snel op zeg.
Als je eraan begint kan je niet meer stoppen en dat was hier het geval dus hij was snel op met 8 mensen.
Ziet er lekker uit. Wil je het recept delen met ons!
Ziet er lekker uit. Wil je het recept delen met ons!
Dankjewel en natuurlijk wil ik het recept delen.
Chocolade, Gepofte rijst & Caramel
Ingrediënten Caramel
85 g ongezouten boter
300 gr. gezoete gecondenseerde melk
150 gr donkerbruine suiker
35 gr. glucosestroop
150 gr witte chocolade, gehakt
3 theelepels vanille-extract
500 gr melkchocolade
45 gr gepofte rijst
Chocolade met de gepofte rijst.
Bekleed een vierkante 20 bij 20 cm bakvorm met bakpapier.
Smelt de helft van de melkchocolade in de magnetron in stukjes van 30 seconden tot ze bijna volledig zijn gesmolten. Zorg ervoor dat u tussen elke stop heel goed roert. Dit duurt niet langer dan twee minuten.
Voeg de helft van de gepofte rijst toe aan de melkchocolade en roer goed. Verdeel het in de voorbereide bakvorm, druk deze met een spatel naar de randen toe zodat de bodem helemaal bedekt is en laat even uitharden in de koelkast. ( herhaal deze stap nog een keer nadat je de caramel in het bakblik heb gedaan ).
Instructies Caramel
Smelt witte chocolade. Combineer de gezoete gecondenseerde melk, suiker, glucose en boter in een steelpan. Roer, zonder te koken, tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat al roerend nog 5-6 minuten sudderen tot het mengsel van de zijkant van de pan begint te komen (als je roert, zie je duidelijk de zijkant of onderkant van de pan voordat het mengsel het bedekt) weer omhoog.
Haal het mengsel van het vuur, meng er de vanille en gesmolten witte chocolade doorheen, verdeel het over de laag chocolade met gepofte rijst en laat het in de koelkast weer even uitharden.
Herhaal de bovenste stap met de chocolade en de gepofte rijst en bedek de caramel ermee.
Uit laten harde in de koelkast, een klein stukje van elke zijkant afsnijden en in vierkantjes van 4,5 bij 4,5 cm snijden.
Dank je wel.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Chocolade, Gepofte rijst en Caramel
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.