1

Onderwerp: biscuit met cacao al 2x mislukt

Snif snif. Heb vandaag geprobeerd chocolade biscuit (van de webshopmix) te maken door aan de mix wat cacao (40 gr plus nog wat poedersuiker en 1 ei extra) toe te voegen. Toen in de ikeabol (20cm) in de oven; 40 min op 160 gr. Helaas, opengebartsen bolle bovenkant en binnenin nog erg zacht. Toen nog eens 5 min gedaan maar bovenkant was toen al helemaal uitgedroogd en hard en binnenin nog steeds niet droog; mislukt dus. Toen maar 2e poging gedaan. Deze maal met iets minder cacao en poedersuiker (en geen extra ei) en oplopende temperaturen 3x10 min (140, 160 & 170 gr) en nog eens 5 minuten. Wederom zelfde probleem. Iemand raad? Of moet ik het gewoon niet proberen in de ikeabol maar in een gewone "platte" ronde bakvorm?

Groetjes Rineke

2

Re: biscuit met cacao al 2x mislukt

ik maak vaak chocolade biscuit, maar doe er nooit poedersuiker bij.
Doe er ook een extra ei in. Als ik mijn mix in de bol of springvorm heb gedaan, doe ik het met een palet mes gladstrijken en dan vauit het midden iets naar de buitenkant smeren, je krijgt dus een klein kuiltje in het midden, heb nooit geen bolle kapsels. En ik bak altijd op 180 graden.

Veel taart plezier