1

Onderwerp: Lemoncurd met mascarpone vulling

Hoi allemaal,

Ik heb al flink gezocht op het forum, maar kan het niet vinden.
Sommigen gebruiken lemoncurd met mascarpone als taart vulling.
Alleen in welke verhouding doe je dat?
En klop je de mascarpone eerst een beetje op voor je de lemoncurd er doorheen doet?

Het lijkt mij wel een zware vulling, waar combineert ik dit mee? Is slagroom erbij lekker?

Ik wil een babyshowertaart maken alleen ze houdt niet van heel zoet.
Dus dacht ik een vanille biscuit met citroenvulling, afsmeren met citroenbotercreme? En dan lange vingers langs de zijkant en blauwe muisjes bovenop.

2

Re: Lemoncurd met mascarpone vulling

Voor de vulling

Lemoncurd, zelfgemaakt of kant-en-klaar
1 bakje mascarpone
250 ml slagroom

Klop de slagroom tot stijve pieken en meng met de mascarpone en lemoncurd. Voeg net zoveel lemoncurd toe, totdat de room voor jou de juiste smaak heeft.
Dit recept vond ik op keukenliefde.nl

Re: Lemoncurd met mascarpone vulling

Dank je wel!

Re: Lemoncurd met mascarpone vulling

Als je de slagroom tot stijve pieken opklopt en je gaat er dan nog in roeren is de kans groot op klontjes boter. Beter is om het dik vloeibaar te kloppen. Je eindproduct wordt dan ook nog eens luchtiger.

Als je zondigt zondig dan lekker