Tweede (eigenlijk derde) en laatste geslaagde poging!
Ik heb omderstaand (foto1) recept gebruikt, maar wel aangepast. Het biscuit is lekker van smaak, al zal het altijd anders smaken dan een normaal biscuit. Het biscuit is zwaarder dan een normaal biscuit, maar minder zwaar dan cake.
Bij de laatste (en voor mij juiste) baktijden/graden rees de taart ook enigszins. Wel heb ik twee taarten gebakken, anders zijn ze te laag...maar nu dus extra hoog.
Ik heb alleen wel de graden en baltijd aangepast, omdat ik hem op de graden en baktijd uit het recept de buitenkant te hard vond worden. Ook heb ik het water vervangen door sparood. De binnenkant van de te harde biscuit heb ik gebruikt voor een raket voor op de taart.
Ik heb een hetelucht oven. Niet onbelangrijk om te weten.
Dus voor een 20 cm biscuit:
350 gr bloem
1 theelepel bakingsoda
1 theelepel bakpoeder
200 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
240 ml sparood
80 ml zonnebloemolie
1 eetlepel citroensap
45 min op 150 graden
15 min op 160 graden
10 min op 150 graden
Met het zelfde recept heb ik 10 cupcakebakjes kunnen vullen. Ze waren perfect! Deze heb ik gebakken op:
25 min op 150 graden
Verder bak ik mijn biscuits altijd in het voren en dan vries ik ze in. Puur en alleen, omdat ik ze dan lekkerder en zachter vind.
Foto 1: