Onderwerp: Luikese wafels met baileys-slagroom en vers bosfruit
Vandaag luikse wafels gemaakt met Baileys-slagroom en vers Bosfruit.
De wafels zijn gemaakt met slagroom en het recept is van een echte bakker.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Luikese wafels met baileys-slagroom en vers bosfruit
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Vandaag luikse wafels gemaakt met Baileys-slagroom en vers Bosfruit.
De wafels zijn gemaakt met slagroom en het recept is van een echte bakker.
Ziet er heerlijk uit zeg met die slagroom en dat fruit!
Ik weet gewoon niks meer te zeggen, het water loopt me in de mond
Dankjewel dames en ze zijn zo lekker want het recept is merendeel met slagroom gemaakt dus dan weet je het wel
En voor het geval als je ze ook wil maken kan je even op onderstaande link klikken
http://www.orcacool.nl/details/38155/wa … kker-.html
Owww lekkkurh!
Hier mag je mij altijd voor wakker maken!
Als ik je topictitel, en zeker die met Baileys, lees wil ik 'm eigenlijk niet openen omdat ik weet dat het weer iets superlekkers is. Maar ik kan zelfs deze verleiding niet weerstaan al zit er gelukkig (voor mijn gewicht ) een scherm tussen
. Maar....ze staan nog wel op de planning om te maken...
Ohh zo jummie!!!!
Heb je het recept ook nog want op orcacool staat het niet meer?
Heb je het recept ook nog want op orcacool staat het niet meer?
Alsjeblieft Karla en ze zijn echt erg lekker
Luikse wafels bakkers recept
Ingrediënten
DEEL 1:
3 à 4 Eieren
550 ml Melk
125 gram Gist
125 gram Suiker
DEEL 2:
750 gram Kollenberger Speltbloem
DEEL 3:
750 gram Kollenberger Speltbloem
DEEL 4:
875 gram Boter
875 gram Suiker
Materialen
• Maatbeker
• Keukenweegschaal
• Wafelijzer
• Mixer
Voorbereiding
• Zorg dat alle producten op kamertemperatuur zijn.
• Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.
Werkwijze
• Meng de suiker met de melk. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten van deel 1 toe en meng goed.
• Voeg deel 2 toe en kneed het deeg 5 minuten.
• Laat het deeg 15 minuten rusten.
• Voeg deel 3 toe en kneed vervolgens 5 minuten.
• Voeg de boter uit deel 4 toe en zorg dat deze door het deeg wordt gedraaid.
• Voeg de suiker nibs toe, zorg dat deze goed verdeeld zijn over het deeg.
• Verdeel de deegstukken ca. 110 gram, voor 40 wafels.
• Laat het deeg rusten.
• Breng het wafelijzer op temperatuur ca. 180 °C.
• Het wafelijzer insmeren met boter en de deegstukken erin leggen.
• Baktijd is 3,5 minuten, halverwege het ijzer draaien.
• De wafel uit het ijzer halen en op een rooster leggen.
Hartelijk dank!
Hartelijk dank!
Graag gedaan hoor
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Luikese wafels met baileys-slagroom en vers bosfruit
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.