1 Laatst bewerkt door gerdajanssen (31-05-2018 07:13)

Onderwerp: Schwarzwalder kersentaart

Ik kwam zojuist een recept tegen voor een Schwarwalder Kirschtaart wat ik graag met jullie wilde delen.

Schwarzwalder kersentaart recept

Tijd: ±1 uur | Baktijd: ±35 minuten | Moeilijkheidsgraad: normaal | Calorieën per stukje taart: ±360 kcal

ingrediënten
Taart
6 eieren (eidooier van eiwit gescheiden)
200 gram bloem
250 gram suiker
6 eetlepels heet water
75 gram Maïzena
50 gram Cacao poeder
2 theelepels bakpoeder
Boter (om de bakvorm in te vetten)

Vulling
4 eetlepels Kirsch (of kersensap voor kinderen)
1 pot zure kersen (680 gram op siroop)
25 gram Maïzena
800 ml slagroom
1 pak (8 gram) klop-fix
1 eetlepel suiker

Toppings
Geraspte pure chocolade
Rode kersen


Verwarm de oven voor op 200°C

    Roer de eierdooiers met water en wat suiker tot een romige massa tot er geen suikerklonten meer tussen zitten en het een wit-schuimig mengsel is.

    meng 200 gram bloem, 75 gram Maïzena, 2 theelepels bakpoeder en 50gram cacao poeder. Zeef deze mix bij de eidooiers en roer het goed om.

    Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het beslag

    Beboter een bakvorm en schep er het beslag in. Zet dit voor 30 – 35 minuten in de oven en verlaag de temperatuur tijdens het bakken, zodat de temperatuur aan het einde van de baktijd ongeveer 150°C is. Dit zorgt ervoor dat de taart niet inzakt.

    Giet de zure kersen af in een kom, zodat je de kersensiroop kunt bewaren. Roer 25 gram Maïzena door een deel van het koude kersensap en breng het resterende kersensap aan de kook. Voeg de mix van koude kersensap en Maïzena er tijdens het koken aan toe en blijf roeren. Haal daarna de mix van het vuur (LET OP: HET VERBRAND SNEL!) en meng de kersensap met de kersen

    Snij de taartbodem tweemaal doormidden en voeg 2 eetlepels kirsch toe aan de eerste bodemlaag van de taart en voeg daarna de kersen toe

    Klop de slagroom met de slagroomversteviggeer en suiker tot het stijf is. Spreid een klein deel van deze mix dun over de inmiddels afgekoelde kersenpasta. Plaats de volgende taartbodem op de taart, druk het zachtjes aan, en voeg dan de mix van kersenpasta en slagroom toe. Voeg hierna de resterende 2 eetlepels kirsch toe.

    Plaatst de laatste taartbodem op de taart en smeer deze in met ongeveer de helft van de slagroom. Druk hierna de taart zachtjes aan.

    Giet ongeveer 3 eetlepels van de resterende slagroom over in een spuitzak. Werk de buitenkant van de taart af met de resterende room en spray 16 toefjes slagroom met de spuitzak. Voeg op elk toefje een kers toe en bestrooi de buitenkant van de taart met geraspte chocolade.

Ik heb het recept gevonden toen ik aan het zoeken was naar een moderne koekoeksklok op deze website:
https://www.koekoeksklokonline.nl/blogs … rstentaart

Fijne dag nog!