1

Onderwerp: "Kauwbare" bodem hazelnootschuimgebak

Hi,

Ik heb een vraagje voor ervaren taartenbakkers. Ik at pas een hazelnoten schuimtaart, en deze had als bodem een kauwbare bodem. Met kauwbaar bedoel ik dat deze niet krokant of slap is, maar dat je hier als een kauwgum een tijdje op moet kauwen.  De bodem is zeg maar elastisch.

Mijn vraag is hoe zo'n bodem heet, en hoe je zoiets maakt?

Alvast bedankt

2

Re: "Kauwbare" bodem hazelnootschuimgebak

Klinkt uit je beschrijving alsof het schuim niet helemaal gaar was of vochtig geworden is, dan krijg je een beetje dat taaie.
Is dit bewust zo gedaan denk je?

3

Re: "Kauwbare" bodem hazelnootschuimgebak

Ik denk dat ik weet wat je bedoelt. Onze patissier hier in het dorp (al meerdere keren tot beste van Nederland gekozen  ;) ) heeft nogatientjes met 2 schuimgebaklagen die aan de buitenkant krokant zijn en de binnenkant zachter maar niet te zacht. En ook niet weer zo dat je er als kauwgom op kunt blijven kauwen  ;). Volgens mij heet dit gewoon (hazelnoot)schuimgebak.

Re: "Kauwbare" bodem hazelnootschuimgebak

Dat is niet zo moeilijk om te maken.
De truc is dat je schuim bakt en niet droogt.
Ook wordt dikwijls Patiwit gebruikt hiervoor. (patiwit is een eiwit vervanger en erg hygroscopisch)

Recept zonder patiwit

1 deel eiwit
1 deel suiker (liefst fijne suiker)

Dit tegelijkertijd opdraaien.

Als dit stijf is er 1,5 deel suiker doorspatelen.

Bakken op 170 gr met de deur van je oven op een kier.
Dit moet in 25 min goed zijn.

Als je geen Patiwit kunt kopen wil ik het tegen kostprijs opsturen.

Als je zondigt zondig dan lekker