Wassie schreef:Ik wil een voetbaltaart maken met bovenop een laag taart een ronde voetbal. Die voetbal zou ik graag al een week van tevoren maken. Ik was van plan om daarvoor een cake te bakken, maar ik vraag me af of dat wel een week houdbaar is…
Ik kan ook rise crisps gebruiken, maar ik vrees dat het geheel dan wat zwaar wordt en dit bovendien erg lastig mooi rond te krijgen is.
Iemand nog een ander idee?
Met rice krispies wordt het juist niet zwaar. Gewone cake/biscuit is veel zwaarder. Juist als je eetbaar wilt houden, én licht van gewicht dan is rice krispies juist prima geschikt. Kun je in alle vormen kneden. Oneffenheden opvullen met fondant, kun je 'm net zo glad maken als een piepschuim bal, alleen dan eetbaar.
Maar...een piepschuim bal is wel véél sneller
Cake bakken kan ook wel een week van tevoren, maar dan moet je 'm invriezen (kan ook kant-en-klaar in de vriezer, bekleed met fondant), en dan 24 uur van tevoren in koelkast laten ontdooien.