1

Onderwerp: Basis voor voetbal?

Ik wil een voetbaltaart maken met bovenop een laag taart een ronde voetbal. Die voetbal zou ik graag al een week van tevoren maken. Ik was van plan om daarvoor een cake te bakken, maar ik vraag me af of dat wel een week houdbaar is…
Ik kan ook rise crisps gebruiken, maar ik vrees dat het geheel dan wat zwaar wordt en dit bovendien erg lastig mooi rond te krijgen is.
Iemand nog een ander idee?

2

Re: Basis voor voetbal?

Moet het eetbaar zijn? Anders zou je gewoon een piepschuim bal kunnen doen?

3

Re: Basis voor voetbal?

Eetbaar vind ik wel altijd het leukst, maar een piepschuim bal is misschien een stuk handiger  :)
Hoe kan ik de fondant hierop laten plakken? Gewoon met eetbare lijm?

4 Laatst bewerkt door KimN (03-02-2018 09:43)

Re: Basis voor voetbal?

Beetje crisco of water kan ook prima

5

Re: Basis voor voetbal?

Ik gebruik ook wel piepschuim. Zeker voor decoraties die rond (voetbal, discobal) moeten zijn of een ei als basis voor een beest, staand hart voor op een taart enz. Ik weet niet hoe groot je halve voetbal moet zijn? Als je een ronde bakvorm hebt zou je hier fondant over kunnen doen en dan laten uitharden?

6 Laatst bewerkt door LaLuub (03-02-2018 18:41)

Re: Basis voor voetbal?

Wassie schreef:

Ik wil een voetbaltaart maken met bovenop een laag taart een ronde voetbal. Die voetbal zou ik graag al een week van tevoren maken. Ik was van plan om daarvoor een cake te bakken, maar ik vraag me af of dat wel een week houdbaar is…
Ik kan ook rise crisps gebruiken, maar ik vrees dat het geheel dan wat zwaar wordt en dit bovendien erg lastig mooi rond te krijgen is.
Iemand nog een ander idee?


Met rice krispies wordt het juist niet zwaar. Gewone cake/biscuit is veel zwaarder. Juist als je eetbaar wilt houden, én licht van gewicht dan is rice krispies juist prima geschikt. Kun je in alle vormen kneden. Oneffenheden opvullen met fondant, kun je 'm net zo glad maken als een piepschuim bal, alleen dan eetbaar.
Maar...een piepschuim bal is wel véél sneller  :Y

Cake bakken kan ook wel een week van tevoren, maar dan moet je 'm invriezen (kan ook kant-en-klaar in de vriezer, bekleed met fondant), en dan 24 uur van tevoren in koelkast laten ontdooien.

7

Re: Basis voor voetbal?

Esther68 schreef:

Ik gebruik ook wel piepschuim. Zeker voor decoraties die rond (voetbal, discobal) moeten zijn of een ei als basis voor een beest, staand hart voor op een taart enz. Ik weet niet hoe groot je halve voetbal moet zijn? Als je een ronde bakvorm hebt zou je hier fondant over kunnen doen en dan laten uitharden?

Ik wil hem ongeveer 16 a 20 cm maken. Zou dus prima over een Blanda schaaltje van de Ikea kunnen. Maar zou die stevig genoeg blijven over 20 cm?

Bedenk me nu ik aan het typen ben dat ik de voetbal ongeveer driekwart rond wil maken, dus schaaltje wordt dan lastig.... toch maar over op poepschuim.

Bedankt voor het meedenken allemaal!

8

Re: Basis voor voetbal?

LaLuub schreef:
Wassie schreef:

Ik wil een voetbaltaart maken met bovenop een laag taart een ronde voetbal. Die voetbal zou ik graag al een week van tevoren maken. Ik was van plan om daarvoor een cake te bakken, maar ik vraag me af of dat wel een week houdbaar is…
Ik kan ook rise crisps gebruiken, maar ik vrees dat het geheel dan wat zwaar wordt en dit bovendien erg lastig mooi rond te krijgen is.
Iemand nog een ander idee?


Met rice krispies wordt het juist niet zwaar. Gewone cake/biscuit is veel zwaarder. Juist als je eetbaar wilt houden, én licht van gewicht dan is rice krispies juist prima geschikt. Kun je in alle vormen kneden. Oneffenheden opvullen met fondant, kun je 'm net zo glad maken als een piepschuim bal, alleen dan eetbaar.
Maar...een piepschuim bal is wel véél sneller  :Y

Cake bakken kan ook wel een week van tevoren, maar dan moet je 'm invriezen (kan ook kant-en-klaar in de vriezer, bekleed met fondant), en dan 24 uur van tevoren in koelkast laten ontdooien.

Waarschijnlijk doe ik dan iets verkeerd, want mijn rice krispies creaties worden altijd loodzwaar...

9

Re: Basis voor voetbal?

Wassie schreef:
Esther68 schreef:

Ik gebruik ook wel piepschuim. Zeker voor decoraties die rond (voetbal, discobal) moeten zijn of een ei als basis voor een beest, staand hart voor op een taart enz. Ik weet niet hoe groot je halve voetbal moet zijn? Als je een ronde bakvorm hebt zou je hier fondant over kunnen doen en dan laten uitharden?

Ik wil hem ongeveer 16 a 20 cm maken. Zou dus prima over een Blanda schaaltje van de Ikea kunnen. Maar zou die stevig genoeg blijven over 20 cm?

Bedenk me nu ik aan het typen ben dat ik de voetbal ongeveer driekwart rond wil maken, dus schaaltje wordt dan lastig.... toch maar over op poepschuim.

Bedankt voor het meedenken allemaal!

Poepschuim.... :think:  :lol:  :lol: . Sorry... :o ;) ....ik weet dat een typefout is maar moest er even (hard) om lachen  ;). Ik zou dan idd voor de piepschuim gaan. Ricekrispies worden bij mij trouwens ook heel zwaar

10

Re: Basis voor voetbal?

Esther68 schreef:
Wassie schreef:
Esther68 schreef:

Ik gebruik ook wel piepschuim. Zeker voor decoraties die rond (voetbal, discobal) moeten zijn of een ei als basis voor een beest, staand hart voor op een taart enz. Ik weet niet hoe groot je halve voetbal moet zijn? Als je een ronde bakvorm hebt zou je hier fondant over kunnen doen en dan laten uitharden?

Ik wil hem ongeveer 16 a 20 cm maken. Zou dus prima over een Blanda schaaltje van de Ikea kunnen. Maar zou die stevig genoeg blijven over 20 cm?

Bedenk me nu ik aan het typen ben dat ik de voetbal ongeveer driekwart rond wil maken, dus schaaltje wordt dan lastig.... toch maar over op poepschuim.

Bedankt voor het meedenken allemaal!

Poepschuim.... :think:  :lol:  :lol: . Sorry... :o ;) ....ik weet dat een typefout is maar moest er even (hard) om lachen  ;). Ik zou dan idd voor de piepschuim gaan. Ricekrispies worden bij mij trouwens ook heel zwaar

Hihi... typefout inderdaad. Ik ga het toch maar eens met PIEPschuim proberen  :lol: