1

Onderwerp: gesmolten chocolade/bonbon slaat steeds wit uit

Ik weet niet of dit de juiste plek is voor deze  vraag, maar heeft iemand misschien ervaring met het maken van bonbons/chocolaatjes?
Ik heb het nu een paar keer geprobeerd en de gesmolten chocolade slaat elke keer na het afkoelen wit uit en smaakt daardoor ook niet echt lekker.
Eerst gebruikte ik gewone chocolade en nu de druppels van callebaut. Ik heb het zowel mbv de magnetron als au bain marie geprobeerd en toch lukte het niet.
Weet iemand misschien wat ik fout doe of hoe het in ieder geval wel moet??


Groetjes Jiska

2

Re: gesmolten chocolade/bonbon slaat steeds wit uit

Ik denk dat je temperatuur dan te hoog is. Hier vind je veel uitleg
http://www.chocolatewarehouse.nl/

3

Re: gesmolten chocolade/bonbon slaat steeds wit uit

Jiska, lees bij bovenstaande link het onderdeel 'chocolade tempereren' door, dan zal je een lichtje gaan branden. Om een mooi glanzend eindresultaat te krijgen, moet je je chocolade tempereren. Succes!

4

Re: gesmolten chocolade/bonbon slaat steeds wit uit

Bedankt voor de tips! Ik ga het proberen...