1

Onderwerp: Help glutenvrij biscuit

Hoi hoi

Zelf heb ik coeliakie, nou wil ik een glutenvrije biscuit bakken. Op de site hier staat wel een glutenvrij recept maar ik heb geen rijstemeel. Weet iemand of ik de rijstemeel kan vervangen voor mix c van schar. Of eventueel een ander recept met mix c?
Hoop graag op reacties

Gr lavita

2

Re: Help glutenvrij biscuit

Ik zou zeker de rijstmeel vervangen door Schär. Ik heb eens maar nooit meer een biscuit gemaakt van rijstmeel en zo de vuilnisbak in gekieperd, het rook al vies bij het bakken. Mix C is voor cake en koekjes, dus kan ook voor biscuit.
DeLeuksteTaartenShop heeft trouwens glutenvrije biscuitmix. :thumb:

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: Help glutenvrij biscuit

De glutenvrije biscuit mix is echt een aanrader! Die met rijstemeel ook geprobeerd maar echt jakkie!

4

Re: Help glutenvrij biscuit

Dankjewel voor jullie reacties. Gisteren middag heb ik de bisxuitmix van funcakes gebruikt glutenvrij, maar ik kreeg er een hele rare bollimg op en hij bleef heel laag klopt dat?
Of heb ik iets fout gedaan

5

Re: Help glutenvrij biscuit

Dat klinkt alsof de oven te heet stond. Dan gaat je biscuit in het begin veel te snel, maar zal niet echt rijzen. Als je de oven minder heet zet, dan rijst het biscuit gelijkkmatiger.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

6

Re: Help glutenvrij biscuit

Ik had hem de eerste 10 min op 150 daarna op 165 gezet de oven.
En de biscuit mix 1 een keer gemixt met de mixer op hoge snelheid dus biscuitmix met eieren en water 8 min. Op hoogste snelheid en de laatste 2 min. Op lage snelheid en daarna in de bakvorm heb ik daar misschien iets verkeerd gedaan?

7

Re: Help glutenvrij biscuit

Heb ik geen last van gehad, mooie hoge biscuits gekregen. Geen idee wat er dan is missgegaan

8

Re: Help glutenvrij biscuit

En de biscuit mix van madam loulou zijn deze ook goed

9

Re: Help glutenvrij biscuit

Kun je een glutenvrije biscuitmix ook invriezen net als de gewone of word hij dan heel droog. Iemand een idee?

10

Re: Help glutenvrij biscuit

Het is sowieso droger dan gewone biscuit. Invriezen zou ik wel doen. In beide gevallen, ingevroren of niet, zou ik een suikerstroop gebruiken voor het vullen.

Tieneke

11

Re: Help glutenvrij biscuit

Je kan hem goed invriezen, zorg dan dat het niet uitdroogt. Een gv biscuit blijven ook minder lang lekker dan een gewone, dus ik zou ze dan al snel invriezen.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com