Hartelijk dank allemaal voor jullie leuke reactie en voor diegene die het recept wilt hebben
Witte Chocolade Macadamia Cheesecake met een Blonde Brownie
VOOR DE KORST:
147 gram bloem
147 gram bruine suiker
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
113 gram boter, gesmolten
1 ei
1 theelepel vanille
50 gram geroosterd, gehakte Macadamia noten (toast op een vel pan op 180 graden gedurende 6 minuten)
VOOR DE KARAMEL:
113 gram boter
195 gram-suiker
175 ml. slagroom
VOOR DE CHEESECAKE:
312 gram roomkaas, kamertemperatuur
2 eieren
195 gram-suiker
227 gram zure room
1 theelepel vanille-
128 gram witte chocoladedruppels van Callebaut
60 gram karamelsaus
100 gram Macadamia noten, geroosterd
VOOR DE AFWERKING
500 ml. slagroom
147 gram poedersuiker
Meer karamelsaus
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Een springvorm van 22 cm doorsnee
Maak eerst de karamel. In een klein pan, smelt de boter en de suiker samen op een matig hoog vuur.
Af en toe roeren, tot het dik en goudbruin is, ongeveer 7-10 minuten.
Hoe langer je kookt het, hoe sterker de smaak is.
Als u niet wilt dat een echt sterk caramel, kook het ongeveer tot 7 minuten.
Laat het afkoelen ongeveer 2 minuten en dan klop de room er voorzichtig doorheen.
Meng de korst laag ingrediënten samen. Spuit een springvorm met bakspray.
Verdeel het mengsel korst op de bodem van de springvorm.
Kook de korst laag 8-10 minuten of tot het iets stevig in het centrum en niet zo plakkerig.
Ondertussen voor de cheesecake laag, in een mixer, sla de roomkaas zacht, voeg de suiker en klop opnieuw tot het gemengd is.
Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot goed opgenomen en glad is.
Verspreid helft van het cheesecake mengsel over de korst laag.
sprenkel de caramel, alle witte chocolade, en het meeste van de Macadamia noten (laat wat voor de garnering) over de laag en verdeel het resterende cheesecake mengsel over de top.
Maak een grote folie tent over de cheesecake pan, dit zal uw cheesecake wit te houden.
Bak de cheesecake 1 uur.
Verwijder folie tent en bak in stappen van vijf minuten tot het centrum goed is.
Dan in de Koelkast totdat het koud is.
Als de cheesecake koud is, klop de slagroom en poedersuiker in een mixer stijf.
Zet een klodder slagroom op de cheesecake plakjes, besprenkel karamel over, en de resterende Macadamia noten.
Eet smakelijk