Onderwerp: ineens en rand in mijn taart na bekleden..
Hallo allemaal,
Taarten afsmeren en bekleden gaat meestal wel goed bij mij, maar ik heb nu pas 2 keer gehad dat ik na het bekleden een rand in mijn taart kreeg, en ik vraag me af of iemand weet waar dit aan ligt..?
Ook heb ik na het bekleden hele kleine luchtblaasjes, terwijl ik toch strak afsmeer.
Ik heb ook wel gelezen dat er lucht tussenkomt als je fondant over een koude taart doet, of dat misschien op sommige plekken het fondant niet goed vastplakt..?
Ik vul mijn taarten met een Swiss meringue creme en jam.
Meestal een laagje jam er daarop de botercreme, en nu vraag ik me ook gelijk af hoe jullie vullen?
na het vullen smeer ik af met Swiss meringue botercreme, verhouding 1:2:2,5
voordat ik het fondant erover doe is de taart goed strak afgesmeerd, maar na het bekleden als ik wil glad strijken ineens een hele rand erin..
Ik hoor graag of iemand hier ook last van heeft gehad en tips heeft?
Groetjes Astrid.