Baklataart schreef:Nou hij ziet er verrukkelijk uit en wees niet bang dat je ermee blijft zitten , de visite zal hem verslinden
En je mag toch zelf wel een ienimini stukje om te proeven
Zoveel visite kwam er niet en hij is erg machtig vertelde mijn man maar we hebben nog heel veel over want de visite dat waren maar 2 mensen
En nee ik waag me er niet aan want ben bang dat ik niet kan stoppen haha en het is echt een caloriënbom
Triple Choc Cheesecake.
• 400 gram chocolade biscuits
• 150 gram gesmolten boter
• 5 gram boter extra
• 60 gram pure chocolade
• 200 gram pure chocolade
• 150 gram witte chocolade
• 375 gram roomkaas op kamertemperatuur
• 100 gram fijne tafelsuiker
• 185 ml lobbig geslagen slagroom
• 125 ml slagroom
• 6 gelatineblaadjes
Salted peanut caramel
• 315 gram fijne tafelsuiker
• 185ml water
• 250ml slagroom
• 120 gram zoute geroosterde pinda’s, gehakt
Bekleed een 22cm springvorm met bakpapier dat je vastklemt in de rand.
Verkruimel de biscuits in de keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en zorg dat het goed opgenomen is door de biscuits. Bekleed de bodem en randen met het koekmengsel. Druk goed aan. Een recht glas helpt hier goed bij. Zet het weg in de koelkast om op te stijven.
De gezouten pindacaramel. Roer de suiker en het water in een pan op een lag vuur voor ongeveer 5 minuten totdat de suiker is opgelost. Verhoog het vuur en breng het aan de kook. Laat het koken zonder door te roeren, maar zorg dat je de randen met een nat kwastje schoon houdt. Dit voor ongeveer 18-22 minuten of totdat het een diep gouden kleur heeft. Haal het van het vuur en voeg de 250ml slagroom toe. Zet het vervolgens op een halfhoog vuur en laat het onder continue roeren ongeveer 2 minuten koken. Laat het 30 minuten staan om af te koelen. Roer de pinda’s erdoorheen en schep het in de taartvorm. Strijk het glad met een paletmes en zet het vervolgens minstens 3 uur in de koelkast stevig worden.
Doe de 5 gram boter en de 60 gram pure chocolade au bain-marie smelten. schenk dit over de karamelmengsel en laat het 10 minuten staan.
Smelt de witte chocolade au bain marie en laat het vervolgens ongeveer 5 minuten ietwat afkoelen.
Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm een pan en los hierin de geweekte gelatine met aanhangend water op.
Klop de roomkaas met de suiker in de kitchenaid tot een zalvig mengsel en voeg de witte chocolade toe en blijf kloppen tot een homogeen mengsel. Meng de gesmolten gelatine toe aan het mengsel en klop tot het goed is opgenomen. Spatel de lobbig geslagen slagroom erdoor.
Schenk het mengsel in de bakvorm over de pure chocolade en zet het minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Verwarm de 200gram pure chocolade en 125ml room au bain marie en schenk het over de cheesecake. Zet weg voor 1 uur.