Hallo Angel-1973,
Als men een slagroomtaart gevraagd heeft, zou ik ook echt slagroom gebruiken....
De chocolade aan de achterkant van je fondant zal zeker helpen tegen smelten! Ik heb pas voor onszelf een taartje gemaakt met slagroom en daar deed ik bloemetjes van fondant op, ook net van te voren. Het bleef toch wel een tijdje goed, maar de dag erna (er was nog wat over gebleven), waren de bloemetjes idd slap geworden/gesmolten.
Dus misschien kun je idd de letters los meenemen en dan ter plekke vlak ervoor erop leggen. Of als dat geen optie is, thuis op het allerlaatste moment erop leggen....dan heb je toch wel een uur of 2 (langer)de tijd. Nogmaals, bij mij waren de bloemetjes pas de dag erna gesmolten en ik had geen chocolade aan de achterkant gedaan. Wel had ik onder de bloemetjes een beetje cakekruim gedaan. 's ochtends erop gedaan en 's middags hebben we het taartje gegeten, toen waren de bloemetjes nog prima.
Zie hier mijn slagroomtaartje mét fondantbloemen.
NB: als je de letters al een paar dagen van te voren maakt, ze dus goed kunnen uitharden, zal het smelten ook langzamer gaan. Mijn bloemetjes hier had ik net van te voren gemaakt
Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery