1

Onderwerp: Vulling bokkepootjes help!!

Ik heb bokkepootjes gebakken voor morgen bij de koffie.
Maar tot 2x toe gaat mn vulling in de schift :(
Ik maak eerst banketbakkersroom, laat deze afkoelen. Klop de roomboter luchtig met poedersuiker. Tot dusver alles prima voor elkaar.
Zodra ik een lepel bbr bij de opgeklopte roomboter doe schiet deze in de schift, niet meer te redden!
Wat doe ik fout??
Wie heeft er advies?
Alvast bedankt!

2

Re: Vulling bokkepootjes help!!

Misschien toch te groot temperatuurverschil?

3

Re: Vulling bokkepootjes help!!

Dacht ik ook aan..
Maar beide dezelfde keuken temperatuur, want waren al afgekoeld buiten de koelkast en de roomboter is er niet in geweest.
Snap er echt niets van.. waag nog 1 poging en anders eten we droge bokkepootjes ;)

Re: Vulling bokkepootjes help!!

Het recept voor boter creme met gele room is

1 deel suiker
2 delen roomboter
3 delen gele room

boter eb suiker heel luchtig draaien en de gele room in 3 x toevoegen.

Als je zondigt zondig dan lekker

5

Re: Vulling bokkepootjes help!!

lang delftje schreef:

Het recept voor boter creme met gele room is

1 deel suiker
2 delen roomboter
3 delen gele room

boter eb suiker heel luchtig draaien en de gele room in 3 x toevoegen.

Ik heb het recept van heel holland bakt gebruikt. Het is al zeker 5x goed gegaan, gister dus 2x niet.. niets aan het recept veranderd of anders gedaan.. echt 1 groot ?

Uiteindelijk een lekkere botercreme gemaakt en daarmee gevuld :)