Onderwerp: Te luchtig?
Afgelopen zaterdag heb ik een heuse KitchenAid van mijn lief gekregen.
Natuurlijk gelijk aan het bakken geslagen.
Tot mijn stomme verbazing kreeg ik veel meer deeg dan normaal! Ik moest er echt bakblikken bij slepen.......
Blijkbaar wordt er door de KitchenAid zoveel meer lucht in geslagen dat het daardoor qua volume ook echt meer wordt.
Maar... het biscuitdeeg werd, omdat het zo luchtig was, erg breekbaar en makkelijk in te duwen.
Wat nu?
Korter mixen?
Ander recept?
Andere garde? (ik heb nu de draadgarde gebruikt).
Het is vast een luxeprobleem, maar ik vroeg me af of jullie het herkennen.
. De Kmix is krachtiger dan de patissier. Ik mix nu niet meer op de hoogste snelheid, wat ik bij de patissier wel deed, maar nog wel de volle minuten. Dus op lagere snelheid, gewoon met je vertrouwde recept en mixen met de draadgarde. Mijn beslag is precies zoals ik 'm hebben wil 