1

Onderwerp: Kastanjetaart met luxe botercreme

https://s14.postimg.org/aiawju6jh/DSC4796.jpg


Ingrediënten

Taart:

25 tamme kastanjes (ca. 250 gr),
100 g boter,
100 g suiker,
vanillemerg van 1 stokje,
beetje zout,
3 eieren,
springvorm ca 20 cm middellijn.
Topping:

100 g boter,
100 g MonChou,
75 g poedersuiker.


Bereiding

De kastanjes wassen (kastanjes die blijven drijven zijn ingedroogd, aangevreten of voos, deze niet gebruiken), daarna 5 à 10 min koken in ruim water, schillen terwijl ze nog heet zijn en ze dadelijk overdoen in zoveel heet water, dat ze juist onderstaan. De kastanjes in ca. 30 minuten gaar koken, laten uitlekken en door een zeef wrijven of fijnmalen.

Een springvorm beboteren (blikken vorm altijd met bakpapier bedekken, omdat taart met minste aanraking met ijzer verkleurt). Van de verschillende bestanddelen een luchtig cakedeeg maken: boter en suiker mengen met vanillemerg en zout; eidooiers en kastanjepuree erdoor roeren en op het laatst het eiwit stijfkloppen en er luchtig door mengen. De massa dadelijk overdoen in de vorm en de taart in een matig warme oven bij 160 graden C gaar en lichtbruin bakken (45-60 minuten).

De taart is week als ze heet is, daarom goed laten afkoelen en losmaken van rand voor ze uit de vorm genomen wordt.Klop de boter met de roomkaas en poedersuiker in 4 min. luchtig. Bestrijk de bovenkant van de cake ermee.


Tips

Kastanjes kun je niet lang bewaren. Probeer ze binnen twee weken te verwerken. Pellen gaat het eenvoudigst door ze 10 minuten te koken (insnijden is niet nodig) en direct daarna (als ze nog heet zijn) de schil te verwijderen. Als ze nog vers zijn is het verwijderen van het vliesje om de kastanje niet nodig.

2

Re: Kastanjetaart met luxe botercreme

leuk dat je het met ons deelt :thumb: