1

Onderwerp: chocola kleuren?

Ik vraag me af of je ook kleurstof kan toevoegen aan witte chocola?
Neemt de chocola de kleurstof wel op en zal het daarna nog wel weer hard worden?
ik ben benieuwd of iemand hier ervaring mee heeft.
Groetjes Tessa

Als er

2

Re: chocola kleuren?

Ja, de hebshop heeft speciale choco-kleurtjes.

Deze dus:
http://www.deleukstetaartenshop.nl/inde … 1sf6b0d550

En volgens mij kunnen deze ook:
http://www.deleukstetaartenshop.nl/index.php?cPath=1_61

Groetjes,
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: chocola kleuren?

Ik dacht ook dat het met speciale kleurstof moest, maar het even het topic opgezocht waar Jose van die gave chocoladebloemen had gespoten en begreep uit haar verhaal toch dat ze het met de gewone kleurstof had gedaan.

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

4

Re: chocola kleuren?

Ik kleur witte chocolade altijd met icing colors (gel van Wilton) en dat gaat heel goed.

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

5

Re: chocola kleuren?

tom poes schreef:

Ik dacht ook dat het met speciale kleurstof moest, maar het even het topic opgezocht waar Jose van die gave chocoladebloemen had gespoten en begreep uit haar verhaal toch dat ze het met de gewone kleurstof had gedaan.

Als je het wilt gaan spuiten kan dat ook. Maar als je het nog wilt gieten lukt dat volgens mij niet.

Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.

6

Re: chocola kleuren?

Mirjam5 schreef:
tom poes schreef:

Ik dacht ook dat het met speciale kleurstof moest, maar het even het topic opgezocht waar Jose van die gave chocoladebloemen had gespoten en begreep uit haar verhaal toch dat ze het met de gewone kleurstof had gedaan.

Als je het wilt gaan spuiten kan dat ook. Maar als je het nog wilt gieten lukt dat volgens mij niet.

Mirjam

Wat bedoelen jullie met 'gewone' kleurstof?

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

7 Laatst bewerkt door tom poes (28-04-2008 13:22)

Re: chocola kleuren?

Je hebt in de webshop oil based colors en die zijn speciaal voor candymelts en chocola, als ik dus 'gewone' zeg dan bedoel ik de andere kleurstoffen waarmee ik marsepein kleur, dus de Wilton of de SK.

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

8

Re: chocola kleuren?

Dat dacht ik al, de vloeibare vorm hoort daar dus niet echt bij. Ik denk dat het dan sowieso mis gaat. Maar die speciale kleurstoffen voor chocolade zijn volgens mij echt niet nodig. Ik heb zelfs eens ganache groen gekleurd voor een voetbaltaart, dat was geen enkel probleem. Ik heb er overigens niet eens bij stilgestaan dat het níet zou kunnen :lol:

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

9

Re: chocola kleuren?

Sir Kneighf schreef:

Dat dacht ik al, de vloeibare vorm hoort daar dus niet echt bij. Ik denk dat het dan sowieso mis gaat. Maar die speciale kleurstoffen voor chocolade zijn volgens mij echt niet nodig. Ik heb zelfs eens ganache groen gekleurd voor een voetbaltaart, dat was geen enkel probleem. Ik heb er overigens niet eens bij stilgestaan dat het níet zou kunnen :lol:

Ja, maar ganache is weer anders. Dan zit er ook al vocht uit de slagroom doorheen, dus dan maakt dat beetje water uit de kleurstof ook niet meer uit.

Groetjes,
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.

10

Re: chocola kleuren?

Ik gebruik inderdaad de "gewone" kleurstoffen, zowel de gelvorm als de vloeibare vorm. Het chocolade wordt altijd hard ongeacht welke kleurstof je gebruikt. Met de vloeibare kleurstof moet je wel oppassen i.v.m. sneller harder worden van de chocolade en ik weet niet wat je ermee wilt gaan doen?

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

11

Re: chocola kleuren?

Mirjam5 schreef:

Ja, maar ganache is weer anders. Dan zit er ook al vocht uit de slagroom doorheen, dus dan maakt dat beetje water uit de kleurstof ook niet meer uit.

Groetjes,
Mirjam

Ik zei dan ook 'zelfs' ganache, een paar posts hierboven zei ik dat alleen witte chocolade ook goed gaat. Voor de cakeballetjes die ik pas maakte ben ik redelijk lang bezig geweest ze allemaal in de chocolade te dopen. Ik heb gewoon het pannetje met chocolade in heet water laten staan, zodat ik tijdens het dopen geen last had van het sneller uitharden ;)
Gieten kan op zich ook gewoon, tenzij je daar uitgebreid de tijd voor neemt. Maar volgens mij krijg je in dat geval ook zichtbare gietplekken als je chocolade zonder kleurstof gebruikt?

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

12

Re: chocola kleuren?

ik heb ook weleens met de icing colors gekleurd (witte chocolade). Lukt wel, maar je krijgt allemaal 'puntjes' erin, en het werd niet heel mooi.
De candy colors kleuren echt mega-fel (ik gebruikte al een beetje veel waardoor het echt knal werd) en is heel mooi verdeeld/egaal.

Mijn website: Presentaart

13

Re: chocola kleuren?

Ik heb laatst een gelkleur gebruikt en echt alleen maar met satehprikker een heel klein beetje door de chocolade en werd erg mooi.

make cupcakes, not war
***mijn foto-album***