1

Onderwerp: Cake niet gaar

Ik heb normaal geen moeite met het bakken van normale cake, maar omdat onze dochter geen melkeiwit en ei verdraagt heb ik een uitdaging  ;)

Ik heb 2 jaar geleden een taartje gemaakt en hier gepost:
http://forum.deleukstetaarten.nl/viewto … 2127600290

Het recept wat ik gebruik is:

120 gram bloem
60 gram basterdsuiker
58 gram zonnebloemolie
76 gram spa rood
8 gram vanillesuiker
10 gram bakpoeder

https://s11.postimg.org/q9f37doof/IMG_20160929_WA0000.jpg

Aan de buitenkant ziet het er dan goed uit, maar aan de binnenkant
https://s17.postimg.org/9xc7hk017/IMG_20160929_152644.jpg

Wil hij niet gaar worden.
Het verschil wat ik nu heb is dat ik ipv margarine zonnebloemolie gebruik, dit omdat er vaak in margarine soja-lecitine zit.

Verder heb ik hem nu niet gebakken in onze combi-magnetron op hete lucht 160 graden, maar in de oven op 160 graden boven-, onderwarmte.

Zou ik de temperatuur toch wat hoger moeten zetten ?
Ik heb hem wel even afgedekt met aluminiumfolie om ervoor te zorgen dat hij niet te droog aan de bovenkant wordt.

Iemand tips wat ik anders zou kunnen doen ?

2 jaar geleden was de taart ook niet helemaal gaar aan de bovenkant, maar dat was toen een stukje nu is hij echt niet gaar van binnen.

2

Re: Cake niet gaar

jeetje wat een uitdaging, ik kan je echt geen advies geven weet alleen dat het met olie altijd wat zachter blijft :think:

succes :thumb:

3

Re: Cake niet gaar

Zou geloof ik eerder langer bakken dan heter en iedere oven is anders dus kan best dat het in de oven die je nu hebt wat langer moet.