1

Onderwerp: wat is jullie lekkerste taartvulling?

ik ben benieuwd naar jullie favoritete taartvulling. de mijne is biscuit met toblerone ganache, maar ik moet eens gaan experimenteren vind ik zelf. dus ik hoor graag jullie favorieten!

mijn taartjes kun je zien op http://www.mijnalbum.nl/Album=F3XEMDHO

2

Re: wat is jullie lekkerste taartvulling?

Ik experimenteer niet zo heel veel met vullig, maar wij hebben hier wel een favoriet: saroma sinaasappel/perzik met perzikpartjes uit een blikje.

Groetjes,
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: wat is jullie lekkerste taartvulling?

ik vind mokka botercreme nog altijd het beste - eenvoudig maar lekker. Onze verjaardags-gateau die we vroeger als kind kregen werd hier altijd mee afgewerkt.

4

Re: wat is jullie lekkerste taartvulling?

de mijne binnenin zwitserse room met vers fruit (mandarijntjes, banaan of bessen of...) en errond botercreme van de webshop met geplette chocolade koekjes

ik zou zo de keuken instormen om er

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

5

Re: wat is jullie lekkerste taartvulling?

De botercreme extra met whisky erdoorheen in combi met mandarijntjes en abricozenjam doet het hier erg goed.
Of de chocolade stout taart met dezelfde botercreme extra met whisky maar dan met kersenjam of vlaaivulling. mmmmmmmmm ;) :)

6

Re: wat is jullie lekkerste taartvulling?

Ik heb een recept van botercr

7

Re: wat is jullie lekkerste taartvulling?

Evelien, Het klinkt heerlijk. Maar zou je het recept ook op dit forum kunnen zetten of een verwijzing naar het ander forum? Ik denk dat nog meer mensen dit heerlijke recept willen uitproberen. :-D :-D

8 Laatst bewerkt door wendy (19-09-2006 07:25)

Re: wat is jullie lekkerste taartvulling?

ik weet niet of ik het goed doe zo maar als het goed is is dit hem.

http://deleukstetaarten.citywebz.com/fo … php?id=826

ja, het lukt. ;) :)
En hij is idd erg lekker. Ook bij mij ing het door ongeduld niet helemaal goed. Ik kreeg stukjes caramel in mijn creme. Was op zich helemaal niet erg trouwens, wel lekker. Als je het zo wilt krijgen lukt het natuurlijk niet. ;)

9

Re: wat is jullie lekkerste taartvulling?

1) Bavarois (van Soezie) met gesmolten Gianduja chocolade van Côte d'Or onder gemengd.

2) Bavarois (van Soezie) met gesmolten witte chocolade van Côte d'Or onder gemengd. (deze laatste bavarois kun je het kleurtje geven dat je wil met kleurstof)

(wel vullen in taart die in de ijskast heeft gestaan en daarna terug in de ijskast)

10

Re: wat is jullie lekkerste taartvulling?

klinkt goed dat eiwitschuim. denk je dat je er ook toblerone ganache doorheen zou kunnen gooien ipv pasta? of witte choco ganache?
en hoe dik maken jullie de lagen creme/ganache/etc altijd? 1cm? of dikker?
die zwangerschapsverloftaart die ik ga maken is voor nogal een "culi" dus hij moet

mijn taartjes kun je zien op http://www.mijnalbum.nl/Album=F3XEMDHO

11

Re: wat is jullie lekkerste taartvulling?

Nou geloof me, hier kun je echt niet vanaf blijven. En volgens mij kun je echt alles erdoor roeren, dus ook ganache. Ik zou het proberen als ik jou was... en dan even bij het recept vermelden hoe het was. :)

Groetjes Evelien

12

Re: wat is jullie lekkerste taartvulling?

danny dat klinkt heerlijk!! heb nog van die bavarois staan, ga deze week zeker die gianduja chocolade kopen, het is mijne favoriet!!!!!

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

13

Re: wat is jullie lekkerste taartvulling?

danny, ik heb vanmorgen van iemand een callebaut boek gehad met recepten en dit stond er in:

giandujamousse:

500GR slagroom
500GR gianduja chocolade
100GR suiker
6 eieren

eieren en suiker luchtig warm en koud opkloppen. 3/4 van de slagroom half opslaan, 1/4 van de slagroom lichtjes verwarmen en bij de gesmolten gianduja voegen. deze ganache voorzichtig onder de opgeslagen room spatelen. voorzichtig het eiermengsel toevoegen.
laten opstijven in koelkast.


en deze ook nog:

gianduja meringue:

200GR suiker
150GR gianduja chocolade
100GR eiwit

het eiwit stevig opslaan en de gekookte suiker (118 graden) straalsgewijs toevoegen. tenslotte de gesmolten gianduja toevoegen. op vetvrij papier schuimpjes spuiten en laten drogen in een zachte oven van ongeveer 120 graden.

klinkt allemaal lekker h

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

14

Re: wat is jullie lekkerste taartvulling?

Hoi Catherine,

Die mousse zal ongetwijfeld lekker zijn, maar is wel een cholesterolbom h

15

Re: wat is jullie lekkerste taartvulling?

danny maar als je meringue ipv botercreme gebruikt, word je marsepein dan niet bobbelig?  tot hier toe heb ik met mascarpone en slagroom nog geen problemen gehad, misschien moet ik het er toch maar eens op wagen dan.

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

16

Re: wat is jullie lekkerste taartvulling?

Danny,  het cholesterol uit eieren wordt niets mee gedaan in het lichaam. Dit i.t.t. wat vroeger inderdaad altijd gedacht werd. En ik heb 1 keer creme brulee gemaakt met een verfafbrander. Werkt natuurlijk precies hetzelfde. ;) Onder de grill vond ik niks, want tegen de tijd dat het smolt was de hele vla warm.

En aan iedereen die het weet nu dan eindelijk de vraag: wat is gianduja chocolade? In mijn onwetendheid ben ik dan geneigd om willekeurig welke chocolade te gebruiken, maar ik krijg lagzamerhand toch de indruk dat het hiet om iets bijzonders gaat??

Groetje,s
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.

17

Re: wat is jullie lekkerste taartvulling?

gianduja is een chocoladesmaak van cote d'or, allez, het is niet hun smaak, maar ze maken het wel. er bestaan ook pralines van gianduja, meestal in een papiertje. het is hele romige melkchocolade, vind er geen goeie uitleg voor.

http://www.chocolats-de-luxe.de/templates/Individuell/images/Gianduja-Praline.JPG

en dit is de uitleg die ik heb gevonden op internet:

Gianduja: Typische Piemontese chocolade met hazelnoten. De term "Gianduja" komt van de gelijknamige toneelfiguur uit Turijn. De Gianduja's waren de eerste chocolaatjes die in zilverpapier gewikkeld werden (rond 1850).

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

18

Re: wat is jullie lekkerste taartvulling?

iemand een idee waar je die gianduja chocola en de soezie bavarois mix in nederland (amsterdam) kunt kopen???!! klinkt nl allebei erg lekker!

mijn taartjes kun je zien op http://www.mijnalbum.nl/Album=F3XEMDHO

19

Re: wat is jullie lekkerste taartvulling?

Ik was helemaal enthousiast naar de Welkoop gegaan voor zoezie Bavaroise-mix...verkopen ze het in die vestiging niet meer (werd niet genoeg verkocht zeiden ze)
Nu ga ik eerst maar op zoek naar die chocolade want dat is dus ook niet zo maar overal te koop als ik het goed begrijp ?!?

Het leek me wel een aardige vulling voor een chocoladerol cake (zo'n boomstam)

Gr Nicole

20

Re: wat is jullie lekkerste taartvulling?

daarstraks nog een paar pakjes gekocht bij colruyt, van het merk cote d'or. bij ons in elke supermarkt te verkrijgen, in groene verpakking. wil altijd wel een paar pakjes mee naar de meet en greet meebrengen als iemand geinteresseerd is.

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010