Onderwerp: wat is jullie lekkerste taartvulling?
ik ben benieuwd naar jullie favoritete taartvulling. de mijne is biscuit met toblerone ganache, maar ik moet eens gaan experimenteren vind ik zelf. dus ik hoor graag jullie favorieten!
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » wat is jullie lekkerste taartvulling?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
ik ben benieuwd naar jullie favoritete taartvulling. de mijne is biscuit met toblerone ganache, maar ik moet eens gaan experimenteren vind ik zelf. dus ik hoor graag jullie favorieten!
Ik experimenteer niet zo heel veel met vullig, maar wij hebben hier wel een favoriet: saroma sinaasappel/perzik met perzikpartjes uit een blikje.
Groetjes,
Mirjam
ik vind mokka botercreme nog altijd het beste - eenvoudig maar lekker. Onze verjaardags-gateau die we vroeger als kind kregen werd hier altijd mee afgewerkt.
de mijne binnenin zwitserse room met vers fruit (mandarijntjes, banaan of bessen of...) en errond botercreme van de webshop met geplette chocolade koekjes
ik zou zo de keuken instormen om er
De botercreme extra met whisky erdoorheen in combi met mandarijntjes en abricozenjam doet het hier erg goed.
Of de chocolade stout taart met dezelfde botercreme extra met whisky maar dan met kersenjam of vlaaivulling. mmmmmmmmm
Ik heb een recept van botercr
Evelien, Het klinkt heerlijk. Maar zou je het recept ook op dit forum kunnen zetten of een verwijzing naar het ander forum? Ik denk dat nog meer mensen dit heerlijke recept willen uitproberen. :-D :-D
ik weet niet of ik het goed doe zo maar als het goed is is dit hem.
http://deleukstetaarten.citywebz.com/fo … php?id=826
ja, het lukt.
En hij is idd erg lekker. Ook bij mij ing het door ongeduld niet helemaal goed. Ik kreeg stukjes caramel in mijn creme. Was op zich helemaal niet erg trouwens, wel lekker. Als je het zo wilt krijgen lukt het natuurlijk niet.
1) Bavarois (van Soezie) met gesmolten Gianduja chocolade van Côte d'Or onder gemengd.
2) Bavarois (van Soezie) met gesmolten witte chocolade van Côte d'Or onder gemengd. (deze laatste bavarois kun je het kleurtje geven dat je wil met kleurstof)
(wel vullen in taart die in de ijskast heeft gestaan en daarna terug in de ijskast)
klinkt goed dat eiwitschuim. denk je dat je er ook toblerone ganache doorheen zou kunnen gooien ipv pasta? of witte choco ganache?
en hoe dik maken jullie de lagen creme/ganache/etc altijd? 1cm? of dikker?
die zwangerschapsverloftaart die ik ga maken is voor nogal een "culi" dus hij moet
Nou geloof me, hier kun je echt niet vanaf blijven. En volgens mij kun je echt alles erdoor roeren, dus ook ganache. Ik zou het proberen als ik jou was... en dan even bij het recept vermelden hoe het was.
Groetjes Evelien
danny dat klinkt heerlijk!! heb nog van die bavarois staan, ga deze week zeker die gianduja chocolade kopen, het is mijne favoriet!!!!!
danny, ik heb vanmorgen van iemand een callebaut boek gehad met recepten en dit stond er in:
giandujamousse:
500GR slagroom
500GR gianduja chocolade
100GR suiker
6 eieren
eieren en suiker luchtig warm en koud opkloppen. 3/4 van de slagroom half opslaan, 1/4 van de slagroom lichtjes verwarmen en bij de gesmolten gianduja voegen. deze ganache voorzichtig onder de opgeslagen room spatelen. voorzichtig het eiermengsel toevoegen.
laten opstijven in koelkast.
en deze ook nog:
gianduja meringue:
200GR suiker
150GR gianduja chocolade
100GR eiwit
het eiwit stevig opslaan en de gekookte suiker (118 graden) straalsgewijs toevoegen. tenslotte de gesmolten gianduja toevoegen. op vetvrij papier schuimpjes spuiten en laten drogen in een zachte oven van ongeveer 120 graden.
klinkt allemaal lekker h
Hoi Catherine,
Die mousse zal ongetwijfeld lekker zijn, maar is wel een cholesterolbom h
danny maar als je meringue ipv botercreme gebruikt, word je marsepein dan niet bobbelig? tot hier toe heb ik met mascarpone en slagroom nog geen problemen gehad, misschien moet ik het er toch maar eens op wagen dan.
Danny, het cholesterol uit eieren wordt niets mee gedaan in het lichaam. Dit i.t.t. wat vroeger inderdaad altijd gedacht werd. En ik heb 1 keer creme brulee gemaakt met een verfafbrander. Werkt natuurlijk precies hetzelfde. Onder de grill vond ik niks, want tegen de tijd dat het smolt was de hele vla warm.
En aan iedereen die het weet nu dan eindelijk de vraag: wat is gianduja chocolade? In mijn onwetendheid ben ik dan geneigd om willekeurig welke chocolade te gebruiken, maar ik krijg lagzamerhand toch de indruk dat het hiet om iets bijzonders gaat??
Groetje,s
Mirjam
gianduja is een chocoladesmaak van cote d'or, allez, het is niet hun smaak, maar ze maken het wel. er bestaan ook pralines van gianduja, meestal in een papiertje. het is hele romige melkchocolade, vind er geen goeie uitleg voor.
en dit is de uitleg die ik heb gevonden op internet:
Gianduja: Typische Piemontese chocolade met hazelnoten. De term "Gianduja" komt van de gelijknamige toneelfiguur uit Turijn. De Gianduja's waren de eerste chocolaatjes die in zilverpapier gewikkeld werden (rond 1850).
iemand een idee waar je die gianduja chocola en de soezie bavarois mix in nederland (amsterdam) kunt kopen???!! klinkt nl allebei erg lekker!
Ik was helemaal enthousiast naar de Welkoop gegaan voor zoezie Bavaroise-mix...verkopen ze het in die vestiging niet meer (werd niet genoeg verkocht zeiden ze)
Nu ga ik eerst maar op zoek naar die chocolade want dat is dus ook niet zo maar overal te koop als ik het goed begrijp ?!?
Het leek me wel een aardige vulling voor een chocoladerol cake (zo'n boomstam)
Gr Nicole
daarstraks nog een paar pakjes gekocht bij colruyt, van het merk cote d'or. bij ons in elke supermarkt te verkrijgen, in groene verpakking. wil altijd wel een paar pakjes mee naar de meet en greet meebrengen als iemand geinteresseerd is.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » wat is jullie lekkerste taartvulling?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.