Onderwerp: Maat en opbouwen bruidstaart 3 lagen
Hoi allemaal,
Er zijn al wel veel topics over dit onderwerp geweest, maar ik zit toch nog met een paar vragen.
In augustus maak ik een bruidstaart voor een vriendin. Ik heb vaker taarten van 2 of 3 lagen gemaakt, maar nog nooit zo ver vervoerd (45 min in de auto waarvan het laatste stukje over een hobbelig landweggetje in het bos). Daar ben ik dus een beetje zenuwachtig over. De taart moet ongeveer zo worden: http://tws1.ftwmedia.netdna-cdn.com/wp- … wers-5.jpg
Voor ongeveer 50 personen moet het zijn. Ik had bedacht: De onderste laag 32,5cm, midden 25cm, boven 17,5cm. Of zouden jullie iets kleiner (27,5;20;12,5 bv?) adviseren en dan een aansnijdtaartje erbij? Ik heb helaas geen ronde bakvormen in al die maten, dus die moet ik toch nog kopen. Vierkant heb ik wel, maar de taart moet rond zijn
Ik gebruik vaak een eigen standaard voor mijn taarten maar die vindt de bruid helaas niet mooi. Ik wil nu in de plaats daarvan een cake drum gebruiken van 1cm dikte. Zou dat stevig genoeg zijn om de hele taart op te kunnen tillen of zou ik er dan 2 aan elkaar moeten plakken? En als het er beter 2 kunnen zijn, is het dan mooier om twee van dezelfde maat te nemen of twee verschillende maten. Ik zie op plaatjes verschillende dingen voorbij komen, maar heb nog nooit in het echt gezien hoe dat eruit ziet (althans niet bewust). Je kunt een kleinere maat onderop doen (zwevend effect, is dat mooi?) of bovenop als trappetje.
Wat zouden jullie aanraden?
En dan wil ik een lange dowel door alle drie de lagen doen en natuurlijk op elke laag kleine dowels er omheen.
Alvast bedankt voor jullie tips en ideeën!
Groetjes!