1

Onderwerp: Vulling o.b.v slagroom vrijdag maken en zondag eten?

Ik maak voor een collega een taart welke zaterdagmiddag opgehaald wordt en zondag gegeten. Dit zijn de vullingen:
- Aardbeienbavaroise (funcakes mix) met stukjes aardbei
- Witte chocolademousse (uit pauliens keuken) met lemoncurd
- Meptaartje met botercreme en jam

Over het meptaartje maak ik me geen zorgen, over de andere twee wel. Ik moet namelijk de taarten wel morgen vullen, bekleden en zo ver mogelijk af maken i.v.m. het ophalen zaterdagmiddag. Is dat wel verstandig met deze vullingen? Ik heb de chocolademousse al eerder gemaakt, maar dan op zaterdag (wel voor zondag) en dat ging goed. Eigenlijk werd de taart dan ook de maandag nog gegeten en daar is nooit iemand ziek van geworden.. Toch twijfel ik!

Ik zat nog te denken om i.p.v. de chocolademousse een chocoladebotercreme te maken met de funcakes mix.. Misschien een beter alternatief? Maar dan is er voor mij wel nog de twijfel over de bavaroise, want deze wordt ook gemaakt met slagroom.

Wat is jullie mening?

2

Re: Vulling o.b.v slagroom vrijdag maken en zondag eten?

Dan zou ik voor de bc gaan. Als ik voor thuis een slagroomtaart maak (met aangevette slagroom) is deze ook nog wel goed na 2 dagen, maar ik doe dit niet bij klanten. Durf ik niet aan  ;). Sowieso vul ik alle taarten die met roomvulling gemaakt zijn max 1 dag van tevoren. Geeft soms wel stress en dat is ook de reden dat ik liever niet met room vul  ;)

3

Re: Vulling o.b.v slagroom vrijdag maken en zondag eten?

Ik gebruik geel vaak funcakes bavaroise, slagroom, mousse ed en dat is nog nooit mis gegaan. je kan dat makkelijk 2 dagen in de koelkast bewaren hoor. Ik heb wel eens taart gegeten van 4 dagen oud gevuld met slagroom en een laagje bavaroise en was gewoon nog prima hoor. 2 dagen is echt geen probleem.