Onderwerp: Fluoriserende food-safe kleurstof
Onlangs werd mij de vraag gesteld om voor een éénjarig bestaans feest een taart te bakken voor 150 mensen.
Daar het thema van het feest "blacklight en fluoriscerend" is en ik de taart wil bekleden met ganache ben ik op zoek naar fluoriscerende voedsel kleurstoffen.
Ondertussen heb ik het halve internet afgezocht maar kan ik niets vinden. Mijn opdracht gevers zitten ondertussen te brainstormen over hoe dit op te lossen maar we komen telkens uit op dingen die in mijn optiek ronduit smerig smaken in een taart... Kinine uit bijv. tonnic (Wit), gepureerde spinazie(Rood), Gemalen bananenschil (Blauw) en Kurkuma (Geel). Het is overigens ook überhaupt te vragen of deze stoffen oplossen in witte chocolade...
Sinds ik ondertussen een beetje ten einde raad begin te raken en de taart over 2 weken klaar moet zijn probeer ik dan ook maar om het hier te vragen.
Bij voorbaat alvast mijn oneindige dank voor eventuele tips.