1

Onderwerp: 'Ganache' zonder slagroom?

Bestaat er een recept voor een soort van 'ganache' zonder slagroom waarmee je kunt afsmeren? Een soort van 'botercrème ganache'?

Ik heb vandaag chocolade botercrème gemaakt (75 gram pure chocolade toegevoegd aan 125 poedersuiker & 125 roomboter) en hiermee een taart afgesmeerd, en merkte dat dit een stuk strakker lukte dan met 'gewone' botercrème.

Iemand die ganache op basis van botercrème (of iets anders dan slagroom) gebruikt of weleens geprobeerd heeft? En in welke verhouding dan?

Mijn taarten: https://www.facebook.com/CakesByCher.
Webshop voor eetbare prints: www.TaartPrintje.com - vanaf €1,- (frosting)

2

Re: 'Ganache' zonder slagroom?

volgens mij staat er een fudge bij de recepten? Misschien dat eens proberen?
Een mengsel van ganache en 1:1 gebruik ik trouwens ook regelmatig ;)

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

3

Re: 'Ganache' zonder slagroom?

Ja het fudge recept dat bij de recepten staat inderdaad. Die is heerlijk en smeert super fijn af!

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

4

Re: 'Ganache' zonder slagroom?

Bedankt!
Die ga ik eens proberen!
Kun je dit recept ook volgen met witte chocolade ipv pure chocolade?

Mijn taarten: https://www.facebook.com/CakesByCher.
Webshop voor eetbare prints: www.TaartPrintje.com - vanaf €1,- (frosting)

5

Re: 'Ganache' zonder slagroom?

oeh... Dat heb ik al wel bedacht om te proberen maar nog nooit echt gedaan. Mocht je dat doen dan zal ik wel extra gewicht toevoegen. Tenslotte doe je dat bij ganache ook.

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/