Onderwerp: Afsmeren met ganache maar welke
Ik ga een taart vullen met een laag bbr een laag jam en een laag mbc.
Maar twijfel welke ganache ik moet gebruiken. Puur melk of witte chocolade.
Wat adviseren jullie
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Afsmeren met ganache maar welke
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ik ga een taart vullen met een laag bbr een laag jam en een laag mbc.
Maar twijfel welke ganache ik moet gebruiken. Puur melk of witte chocolade.
Wat adviseren jullie
Ik gebruik altijd wit, dat past overal bij naar mijn idee. Puur of melk geeft gauw zo'n "chocoladesmaak" extra, terwijl wit veel meer naturel is.
Bedankt dames ik ga voor wit
Ik ben ook fan van wit.
Je proeft wel iets of wat chocolade, maar wel lekker subtiel.
Overigens ook erg handig als je hem wilt bekleden met een lichte kleur, je fondant of marsepeinen laag kan een stuk dunner dan.
Gouden tip om ganache te maken?
Het is mij nog maar 1 keer gelukt..
Ik doe altijd de methode van Michelle (Inspired by Michelle op youtube) en dat is eigenlijk nog nooit mislukt.
Ik gebruk juist alleen melkchocolade. Heb geen last van doorschijnen bij licht of wit fondant/marsepein/marsefond. Ze zeggen toch ook: draag rood ondergoed onder witte kleding, bij wit ondergoed zie dat juist doorschijnen.
Qua smaak, heb ik nog nooit iemand gehoord dat het niet past bij de vulling of dat het overheerst. Ik vind witte ganache echt veel te zoet.
ik gebruik ook altijd melkchocolade, ook bij witte bruidstaarten geen last van doorschijnen. melkchocolade past eigenlijk wel overal bij.
En ik gebruik altijd puur! Schijnt (ook) niet door en ik vind de smaak prettig naast het zoete fondant
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Afsmeren met ganache maar welke
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.