1

Onderwerp: Mokkataart Rutger vd Broek

Hoi allemaal, van het weekend heb ik de mokkataart gemaakt uit de bakbijbel van Rutger van den broek. Allereerst rees het biscuitdeeg amper. Hierdoor heb ik 2 stuks biscuitkoek gemaakt. De botercreme was heerlijk toen ik hem net klaar had. Nadat de taart gedecoreerd was heb ik hem in de koelkast gezet. De botercreme was wat glazig geworden en de botercreme leek wel in de biscuitkoek getrokken te zijn waardoor het erg taai werd. Weet iemand wat er mis gegaan is?
Heb uren in de keuken gestaan en heb me aan het recept gehouden. :-(

2

Re: Mokkataart Rutger vd Broek

Als ik biscuitdeeg maak, verwarm ik mijn eieren altijd voor (gewoon 5 minuten in heet kraanwater leggen) en dan komt er veel meer lucht in het beslag. Verder goed kloppen, wel 10 minuten en de bloem erdoor vouwen, nooit kloppen.
Maar wat je nou precies bedoeld met de botercreme die glazig werd? Ik snap het niet goed. Zelf zou ik het niet erg vinden als de creme in de biscuit trekt, die is toch vaak wat droog.
Wel jammer van je werk zeg..

Tieneke