Bedankt voor de reactie's.
Nou, wij vinden heb geslaagd.
Het recept is ook heel handig om aan te passen in andere smaken.
"Koemelk en tarwevrije kwarktaart" voor een 20cm rond taartje
=>500ml Sojayoghurt Limoen(Alpro mild & creamy, á 750ml)
=>250ml Alpro sojaroom om te kloppen, gekoeld
=>7 blaadjes gelatine
=> Lemoncurd
=>175gr Liga 4-6mnd
=>70gr AH plantenmargarine
Leg bakpapier op de bodem van de springvorm.
Smelt de boter in een pannetje of magnetron.
Verkruimel de koekjes fijn, en roer ze door de boter.
Doe dit kruimelmengsel op de bodem van de springvorm en druk goed aan wrijf glad met een lepel.
Zet in de koelkast om op te stijven.
Laat de gelatineblaadjes 5 min weken in koud water.
Klop de Sojaroom stijf.
Voeg de Sojayoghurt Limoen voorzichtig toe en roer goed door.
Doe een lepel lemoncurd in een steelpannetje en laat warm worden, zet het vuur uit.
Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze bij de warme lemoncurd.
Roer goed door tot ze opgelost zijn.
Blijven even roeren tot dit verder is afgekoeld.
Mix dit in een dun straaltje voorzichtig bij de sojaroom en -yoghurt. Zorg dat het goed gemengt is.
Giet het dan op de bodem in de springvorm en zet de taart 3 uur in de koelkast terug om op te stijven.
Ik heb zelf een lemongelei-laagje er op gedaan, mmmm.
3 flinke eetlepels lemoencurd
3 geweekte blaadjes gelatine.
Verwarm de lemoncurd en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.
Roer tot ze zijn opgelost en blijf even roeren totdat het mengsel verder is afgekoeld.
Verdeel het over de opgesteven "kwarktaart" en laat het nog een uur opstijven.
Je kan deze taart ook met de Vanille-sojayoghurt maken en aardbeien.
Dan een extra blaadje gelatine gebruiken en 500gr diepvriesaardbeien.
Ook met de perzikvariant en decoreren met perzikken.
Groetjes!
Happy Cake Day!