1

Onderwerp: Taart strak bekleden?

Hallo allemaal,

Ik ben nog niet heel erg bekend in de taartenwereld, maar wil me er wel in verdiepen.
Nu maak ik wel eens taarten voor thuis of familie en vrienden, maar ik krijg mijn taarten nooit mooi strak afgesmeerd.
Ik gebruik soms ganache, maar wil het ook een proberen met botercreme.

Hebben jullie de gouden tip om een mooie strakke afgesmeerde taart te krijgen?


Liefs,

Semmie

2

Re: Taart strak bekleden?

hahaha geen gouden tip hoor, maar op you tube heb je er heel veel filmpjes van en heel veel oefenen dan kom je een eind hoor!!

ik probeer het ook al een heel tijdje =D

3

Re: Taart strak bekleden?

... ganache werkt strakker dan botercrème (over het algemeen ;-) ).

In beide gevallen: eerst een heel dun laagje opzetten, om de kruimels en vulling vast te zetten.
Minimaal een half uur in de koelkast.
Dan nog eens afsmeren en strak trekken met een haakse schraper, that's all :-)

Voor het bekleden minimaal een uur in de koelkast, liefst een nacht :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

4

Re: Taart strak bekleden?

Ohh dus de botercreme of wat je gebruikt ook al strak trekken

Niks moet, niksen mag!

5

Re: Taart strak bekleden?

ja, als de ondergrond niet strak is, dan is de laag daarboven het zeker niet ;-)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

6

Re: Taart strak bekleden?

Google eens op cake by Michelle. Dan wordt je een heel stuk wijzer. Alleen zo dik als zij afsmeert hoeft nu ook weer niet ;)

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

Re: Taart strak bekleden?

Hoi,

En botercreme 1:1 gebruiken. Daar wordt je taart ook mooi strak van. Ik gebruik hier ook meerdere lagen van, smeer het goed af en zet mijn taart steeds terug in de koelkast. 1 op 1 botercreme is gelijke delen suikerbakkerspoeder en ongezouten roomboter. Bij de 1e laag zorg je er voor dat alle kruimels zijn weggewerkt, half uur in de koelkast wegzetten, 2e laag er op smeren en strak afwerken met een zachte krabber. weer in de koelkast wegzetten, en bij de 3e laag mooi strak afsmeren. De totale laag wordt dan niet heel dik, maar wel mooi strak.

8

Re: Taart strak bekleden?

Een nacht in de koelkast met vulling en al dan neem ik ook aan?  :o   O-)

9

Re: Taart strak bekleden?

ja hoor , met vulling en al :Y  :Y  :)

10

Re: Taart strak bekleden?

Botercreme 1 op 1 is dus bijvoorbeeld 1 pakje boter van 250 en 250 poedersuiker?

11

Re: Taart strak bekleden?

Botercreme 1 op 1 is dus bijvoorbeeld 1 pakje boter van 250 en 250 poedersuiker?

Exact!  :Y  :Y

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

12 Laatst bewerkt door Carien (24-06-2015 21:23)

Re: Taart strak bekleden?

boter 10 minuten op de hoogste snelheid kloppen,
poedersuiker/suikerbakkerspoeder erbij,
rustig mengen tot opgenomen,
10 minuten hoogste snelheid kloppen
:)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

13

Re: Taart strak bekleden?

Carien schreef:

boter 10 minuten op de hoogste snelheid kloppen,
poedersuiker/suikerbakkerspoeder erbij,
rustig mengen tot opgenomen,
10 minuten hoogste snelheid kloppen
:)

top! Dankjewel :D

Re: Taart strak bekleden?

Hoi,

Ik gebruik altijd suikerbakkerspoeder omdat dit fijnere suiker is dan poedersuiker.
Succes.