Onderwerp: Heavy cream vervangen door slagroom?
Hai!
Ik wil graag een no bake taart maken voor een verjaardag maandag. Als dit niet het goede subforum is, sorry, maar ik wist niet zo goed waar ik het moest vragen.
Nu heb ik dit recept gevonden:
http://www.homecookingadventure.com/rec … olate-tart
Crust
32 (330g) Oreo cookies
1/2 cup (110g) butter, melted
Chocolate Filling
7 oz (200g) milk chocolate
3.5 oz (100g) bittersweet chocolate
7 oz (200 ml) heavy cream
Topping
10 oz (300g) fresh strawberries
chopped nuts (almonds, pistachios, etc), optionalDirections
Place oreo cookies into the bowl of a food processor and blend until crumbs form. Add melted butter and pour over the crushed cookies. Process until evenly moistened. Press cookie mixture with the back of the spoon and your fingers where necessary, into the bottom and edges of a rectangular 5x14 inch (12 x 36 cm) tart pan. Freeze until you prepare the filling, just for few minutes.In a small saucepan, place cream over medium-low heat for a few minutes to get hot. No boiling or simmering needed. Remove from heat, pour over chopped chocolate and let rest for 1-2 minutes. Stir until dissolved.
Pour chocolate filling over oreo crust, and top with fresh strawberries. Refrigerate for at least 2 hours or overnight before serving.
Ze gebruiken echter heavy cream. Google heeft me geleerd dat in de meeste gevallen heavy cream vervangen kan worden door slagroom. Nu vraag ik me echter af of dat in dit geval ook kan, omdat de heavy cream verwarmt moet worden en er verder niet geklopt wordt of suiker toegevoegd wordt. Wat volgens de slagroom verpakking wel moet. Kan ik de slagroom gewoon verwarmen en op deze manier gebruiken zonder te kloppen? Is dat dan zoet genoeg?
Ik hoop dat er hier iemand is die het antwoord weet, voor ik al mijn ingrediënten verspil. Alvast bedankt!