1

Onderwerp: slagroomvulling

ik zie lekkere recepten voor vullingen met slagroom. Hoe lang van te voren vul je de taart ermee? Loopt het niet uit?
slagroomvulling zal toch in de koelkast moeten, maar een taart bekleed met fondant of marsepein vind ik niet lekker als deze in de koelkast heeft gestaan. Wordt erg plakkerig van het vocht. En ik maak vooral 3 D  taarten, passen moelijk in de koelkast ivm ruimte gebrek.
hoe doen jullie dat?

groeten Sylvia

2

Re: slagroomvulling

Taarten met slagroom kun je niet buiten de koelkast bewaren.
En ik doe er slagroomversteviger door, dan is het dus steviger!! ;)

Groetjes van Mandy
Bekijk mijn taarten op www.taartenvanmandy.mijnalbums.nl

3

Re: slagroomvulling

Toch in de koelkast en een paar uur van tevoren er uit zetten en er niet aankomen zolang het glimt.
Ik heb een extra koelkast in de schuur staan en die zet ik op standje 1. Dan valt het erg mee met het nat worden. Maar dan maak ik 'm niet langer dan 1 dag van tevoren.

Groetjes,
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: slagroomvulling

Als je een "natte" vulling gebruikt zoals slagroom dan moet je altijd een dijkje van botercr

Re: slagroomvulling

probleem opgelost. Ik weet nu hoe het komt dat de fondant plakkerig wordt. ik had een workshop gedaan bij iemand die zelfgemaakte fondant gebruikte deze werd dus erg plakkerig en niet te snijden. als die in de koelkast had gestaan. Nu heb ik kant en klare fondant gebruikt en dan is er niets aan de hand. Probleem opgelost.

groeten Sylvia