1

Onderwerp: Bananenmousse

Hoi dames

ik ben slecht een amateurbakkertje ;-)
ik had de bananenmousse eens geprobeerd volgens het recept op jullie site.
Helaas was de helft van het mengsel stijf en de rest was eerder zoals slagroom.
Heb ik hem dan niet lang genoeg laten stijven? Wat is de beste duur om dit te doen?
En hoe werk ik het best de kleine klontertjes banaan erin nog weg?

Groetjes
Elke

2

Re: Bananenmousse

Oh en kan ik deze een dag op voorhand maken? Alvorens ik de taart besmeer en vul?

3

Re: Bananenmousse

Ik heb hem al een aantal keer gemaakt, het receptje hier gevolgd en nog geen problemen gehad.
Om de brokjes banaan te vermijden, snij ik ze in schijfjes en deze plet ik eerst, dan doe ik er de suiker bij en draai dit in de keukenmachine.  Nadien volg ik het recept verder zoals hier op het forum vermeld staat.
Ik ben wel supervoorzichtig als ik de slagroom door het mengsel haal, en laat het niet volledig afkoelen (anders gaan de gelatineblaadjes hun werk al doen en wordt het stijf). 
Ik zet het een paar uur in de koelkast (zeker 2 tot 3 uur).

Misschien heb je de slagroom net iets te slap gehouden?  Of te weinig vetgehalte in de slagroom. Ik gebruik minstens 35% vet.  Wat ik ook al gemerkt heb is dat het gewicht van de gelatineblaadjes wel eens verschillend kan zijn.

Nog eens proberen, het zal wel lukken.
Veel succes!