1

Onderwerp: aardbeien bavaroise met bevroren fruit

Ik wil aanstaande weekend aardbeien bavarois maken voor tussen een slagroomtaart.

Aardbeien gewoon zijn nog iets te duur en de poeder heb ik niet in huis.

Wat voor recept kan ik gebruiken voor een bavarois met bevroren aardbeien?


alvast bednakt voor de reacties.

petra

2

Re: aardbeien bavaroise met bevroren fruit

Aardbeien gewoon laten ontdooien op keukenpapier en dan verder bereiden volgens recept lijkt me.

Perhaps when we find ourselves wanting everything,
It is because we are dangerously near to wanting nothing - Sylvia Plath

3

Re: aardbeien bavaroise met bevroren fruit

Gewoon het recept dat hier bij de bestanden staat. Ik gebruik alleen iets meer gelatine :)
Aardbeienmousse
• 250 gram verse of diepvries aardbeien     
• 3.5 blaadjes gelatine
• 2 dl. Slagroom           
• 25cc sap (van een halve) limoen of citroen   
• 100 gram fijne kristalsuiker    

Aardbeien pureren met het limoensap en de suiker.
De gelatineblaadjes 10 min weken in ruim water
Verwarm een beetje aardbeienpuree
Gelatine 1 voor 1 oplossen in de puree
Rest van de aardbeienpuree erbij schenken, goed mengen en in een maatbeker oid in de koelkast laten afkoelen tot lobbig (half uurtje)
Slagroom heel stijf kloppen
Aardbeimengsel door de slagroom spatelen en verder laten opstijven in de koelkast

Tips:
De mousse is heel goed in te vriezen. Na het ontdooien alleen even doorroeren.

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

4

Re: aardbeien bavaroise met bevroren fruit

top dank je wel!!

als ik er 2 blaadjes gelatine meer in doe denk je dan dat het voldoende is?

5

Re: aardbeien bavaroise met bevroren fruit

ik doe het zoals ik hierboven neergezet heb, da's al inclusief meer gelatine  ;)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl