1

Onderwerp: Biscuitmix van Evelien niet goed gerezen: wat doe ik fout?

Bij gebrek aan biscuitmix van de webshop, die ik normaal gebruik, besloot ik eens Eveliens biscuit-recept uit te proberen. Ik had een bakvorm van 26 cm maar ik heb 5 eieren en 150 gram suiker en 150 gram bloem en het snufje zout aangehouden. Hij rees nauwelijks, hij is in totaal denk ik net 4 cm hoog geworden. Wat heb ik fout gedaan?

2

Re: Biscuitmix van Evelien niet goed gerezen: wat doe ik fout?

Verhoudingen zijn perfekt.

Eieren NIET uit de ijskast !
Tien minuten op de HOOGSTE snelheid mixen.
GEZEEFDE bloem er daarna door SPATELEN en niet ROEREN !

10 minuten op 160 à 170° C
daarna nog 20 min op 180° C

Je oven niet open doen tijdens het bakproces de eerste dertig minuten.
(tenzij je met hete lucht werkt, dan is de kans op inzakken veel kleiner)