1

Onderwerp: ganache van melkchocolade?

heyhey,

Ik heb al enkele keren ganache gemaakt van pure chocolade maar die smaakt zeer straf dan.
nu moet ik een taart maken met melkchocolade ganache...zijn dit dan dezelfde verhoudingen als met pure chocolade? of mopet ik de verhoudingen van witte ganache volgen dan?

groetjes

2

Re: ganache van melkchocolade?

Volgens mij de verhoudingen voor witte chocolade = 1:3, melk chocolade = 1:2 en voor de pure = 1:1

3

Re: ganache van melkchocolade?

De verhouding is het zelfde als met pure chocolade.

300 gr. chocolade (puur, melk of wit)
300 ml. slagroom (125 ml. als je witte chocolade gebruikt

Staat ook bij recepten :y

Als het leven je citroenen geeft, maak dan limonade (of taart natuurlijk )

Re: ganache van melkchocolade?

fenny schreef:

Volgens mij de verhoudingen voor witte chocolade = 1:3, melk chocolade = 1:2 en voor de pure = 1:1

Dus als ik 400 gr melkchocolade heb hoeveel room dan?

Re: ganache van melkchocolade?

bloempie schreef:

De verhouding is het zelfde als met pure chocolade.

300 gr. chocolade (puur, melk of wit)
300 ml. slagroom (125 ml. als je witte chocolade gebruikt

Staat ook bij recepten :y

Staat inderdaad bij recepten maar staat niet bij Hoe het zit met melkchocolade, enkel voor puur en wit!  :O

6

Re: ganache van melkchocolade?

juffratoertjes schreef:
fenny schreef:

Volgens mij de verhoudingen voor witte chocolade = 1:3, melk chocolade = 1:2 en voor de pure = 1:1

Dus als ik 400 gr melkchocolade heb hoeveel room dan?

200 gr room en 400 gr melkchocolade (1:2)

7 Laatst bewerkt door lang delftje (11-02-2015 13:22)

Re: ganache van melkchocolade?

1:1/1,5 is glaceer ganache
1/1,5 : 2 is om vormbonbons te vullen deze verhouding kan je ook luchtig draaien voor een vulling.
1 :2,5 /3 is om te snijden

Als je zondigt zondig dan lekker

8

Re: ganache van melkchocolade?

lang delftje schreef:

1:1/1,5 is glaceer ganache
1/1,5 : 2 is om vormbonbons te vullen deze verhouding kan je ook luchtig draaien voor een vulling.
1 :2,5 /3 is om te snijden

Geldt dit dan zowel voor wit, melk als puur?
En welke is dan volgens jou om af te smeren?
En wat is "glaceer"ganache? Is dat om een bosse bol in te dopen oid?
En wat bedoel je met "om te snijden"?

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

Re: ganache van melkchocolade?

glaceer is om te overgieten of te dopen
snijden is om verschillende vormen bonbons te maken (vierkant.rond chinese ruit enz)
voor puur en melk zijn de verhoudingen goed voor wit kan je een 1/2 deel meer nemen (dit ligt aan de kwaliteit van de couverture.

Als je zondigt zondig dan lekker

10 Laatst bewerkt door Carien (13-02-2015 09:55)

Re: ganache van melkchocolade?

afsmeren van taarten is
puur 1:1 - 1:2
melk 1:2
wit 1:3 (1 deel slagroom : 3 delen chocola)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl