1

Onderwerp: hartvorm bekleden

het is me tot nu toe niet gelukt om een hartvormig kapsel te bekleden zonder vouwen en/of scheuren. Ik heb een ruime niet te dunne lap marsepein, leg die erop. maak glad mbv smoother en begin bij de punt en werk dan naar achter en eindig in het kuiltje van het hart. Maar of langs de zijkant scheuren, bij de punt of de kuil plooien die niet te verdoezelen zijn.
Heeft iemand de oplossing?
Het leuke is wel dat ik erg creatief word met het bedenken van verdoezeltjes....:D

Ben benieuwd of jullie het probleem herkennen. Groetje Meyke

lekker duurt het langst!

2

Re: hartvorm bekleden

De volgorde die ik aanhou is eerst het midden van het kuiltje aangeven en 'aandrukken'. Dan de punt, daarna de rondingen en dan de lange zijden. Waar scheurt het dan bij je?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: hartvorm bekleden

langs de randen, plooien bij de punt en in het kuiltje.......:(

lekker duurt het langst!

4

Re: hartvorm bekleden

Ik begin bij de punt, dan de kuil en dan langs de randen glad strijken. Zoiezo eindig ik altijd langs de lange zijden, bij elke taart, daar kan je het beste glad strijken.
Het blijft wel een lastige vorm, maar zoals bij elke taart: oefenen, oefenen, oefenen, oefenen.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

5

Re: hartvorm bekleden

Misschien beetje dikker uitrollen voor een hart dan?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag