1

Onderwerp: Het knapperig laagje??

Ik zat net te neuzen voor suggesties voor vullingen en ik zag advocaat-botercreme met een laagje knapperige chocolade.
Nu ben ik errug blond :shhh: Zijn dit gewoon stukjes chocolade of doen jullie dit anders?

Ik hoor het graag, want ik wil deze vulling wel uitproberen.

Groetjes Sylvia

Je kunt mijn taarten bekijken op:
http://www.mijnalbum.nl/Album=EWYPLIKG

2

Re: Het knapperig laagje??

Lekkerbek schreef:

Ik zat net te neuzen voor suggesties voor vullingen en ik zag advocaat-botercreme met een laagje knapperige chocolade.
Nu ben ik errug blond :shhh: Zijn dit gewoon stukjes chocolade of doen jullie dit anders?

Ik hoor het graag, want ik wil deze vulling wel uitproberen.

Groetjes Sylvia

Nou ja, das toevallig, ik vraag net precies hetzelfde haha. Zie topic hierboven.

Tierelangroetjes, Marjolein
www.tierelantaarten.nl   *taarten gemaakt met liefde*

3

Re: Het knapperig laagje??

Ik heb pas een taart gemaakt waar ik een laagje chocoladeglazuur van Dr. Oetker tussen gedaan heb. Gewoon in warm water verwarmen en dan op de taart schenken en verdelen. Even laten drogen en daarna je andere vulling erop doen. Ik vond het erg lekker (de opdrachtgever trouwens ook ;)).
Maar het lijkt me dat je dat ook gewoon kan doen met een reep chocola die je au bain marie smelt en dan op de taart doet. Is vast goedkoper :) ook.

4

Re: Het knapperig laagje??

Ja, bedankt, hier kan ik in ieder geval al iets mee.
Ik denk trouwens dat de chocoladeglazuur net iets knapperiger is dan gewoon chocolade smelten.

Mocht nog iemand een andere suggestie hebben.......laat maar komen!

Alvast bedankt.

Sylvia

Je kunt mijn taarten bekijken op:
http://www.mijnalbum.nl/Album=EWYPLIKG

5

Re: Het knapperig laagje??

volgens mij is dat gewoon hetzelfde; die zakjes moet je toch ook verwarmen? Dat is toch ook gewoon chocolade?

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

6

Re: Het knapperig laagje??

ik heb gewoon een reep gesmolten en die er tussen gesmeerd was erg jammie

7

Re: Het knapperig laagje??

Mirand@ schreef:

Ik heb pas een taart gemaakt waar ik een laagje chocoladeglazuur van Dr. Oetker tussen gedaan heb. Gewoon in warm water verwarmen en dan op de taart schenken en verdelen. Even laten drogen en daarna je andere vulling erop doen. Ik vond het erg lekker (de opdrachtgever trouwens ook ;)).
Maar het lijkt me dat je dat ook gewoon kan doen met een reep chocola die je au bain marie smelt en dan op de taart doet. Is vast goedkoper :) ook.

Hey wat een goed idee die zakje van dr oetker.
Alleen zelf smelten en op de taart smeren zal toch anders zijn. Denk niet dat dat zo snel ahrd als die zakjes. Andere samenstelling wellicht?!

Ik geef je een taartje mijn taartje
Ik geef je een taart elke dag

8

Re: Het knapperig laagje??

Joh, ik wacht niet tot het gestold is, kwak gewoon de taartlaag erbovenop. Uitharden doet het toch wel hoor.

Enige reden voor het gebruiken van Dr Oetker glazuur is dat je er niet zo'n rommel van hebt ;).

9

Re: Het knapperig laagje??

Ik heb een keer de reep gesmolten daarna de chocolade er warm opgesmeerd, toen trok het in het biscuit.
Dus de keer erop heb ik de gesmolten chocolade uitgesmeerd tot een rondje plak, op laten stijven en die daarna op de taart gelegd, vulling erop en klaar. Vond ik persoonlijk lekkerder

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

10

Re: Het knapperig laagje??

Bedankt voor jullie reacties.
Ik ga het gewoon proberen. De cake staat al in de oven.
Hoe die zal smaken laat ik nog wel weten.

Groetjes Sylvia

Je kunt mijn taarten bekijken op:
http://www.mijnalbum.nl/Album=EWYPLIKG