1

Onderwerp: Help! Mijn taart van biscuitdeeg wil niet rijzen:( Wat doe ik verkeerd

Hallo!!

Ik heb al een aantal keren een taart gebakken van biscuitdeeg.

Ik heb de volgende ingredienten gebruikt:

4 eieren
100 gr suiker
mespunt zout
80 gr bloem
20 gr maizena

Ik mix 10 min de eieren, suiker en het zout in een kom die
ik in een bak met warm water heb staan.
Daarna roer ik heel voorzichtig de gezeefde bloem en
maizena er door heen.

Dan doe ik het 40 min in een hete lucht oven op 175 graden.

Ik heb het al meerdere keren gedaan, maar krijg steeds een taart van
ongeveer 2,5 cm hoog.

Wat doe ik toch verkeerd??????

Ik heb ook al een paar taarten gemaakt met moskovisch deeg,
hier heb ik hetzelfde probleem......

Anne-Wil

2

Re: Help! Mijn taart van biscuitdeeg wil niet rijzen:( Wat doe ik verkeerd

hoi,

ik heb hier zelf verder geen ervaring mee, ik gebruik altijd de bisquit mix van soezie gaat altijd goed.

Maar als ik jouw recept vergelijk met het recept of www.felicitaartjes.nl dan doen zij eerst de eieren in een kom heet water. Misschien dat het daar dan aan kan liggen.

3

Re: Help! Mijn taart van biscuitdeeg wil niet rijzen:( Wat doe ik verkeerd

bij mij zijn de taarten pas gaan rijzen als ik 10 minuten op hoogste snelheid het deeg klopte.

en ik zou er dan zeker ook bakpoeder bijdoen.

succes!

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

4

Re: Help! Mijn taart van biscuitdeeg wil niet rijzen:( Wat doe ik verkeerd

Je gebruikt toch ZELFRIJZENDE bloem...?

4 eieren
120 gr suiker
120 gr zelfrijzende bloem
mespuntje zout

Laat de Maïzena eens weg en gebruik de verhoud!ng 1 ei - 30gr suiker * 30gr bloem.

Voor de rest doe je volgens mij alles goed.

Klop je uw biscuit met de hand of met een mixer of met een robot.
Als het kan, 7 à 8 min. op hogste snelheid en dan nog een tweetal minuten op laagste snelheid.

5

Re: Help! Mijn taart van biscuitdeeg wil niet rijzen:( Wat doe ik verkeerd

Ik maakte in het begin zo ook mijn besicuitdeeg, maar ik heb het volgende recept daarvan en zo ging het altijd goed: probeer het zo eens:

4 dooiers
6 eiwit
160 gram suiker
mespunt zout
1 zakje vanillezuiker
120 gram bloem
40 gram maizena

doe de vier eidooiers, twee eiwit, suiker zout en vanillezuiker bij elkaar en goed met de garde mengen.

zeef de bloem en maizena erdoor heen

klop de overige eiwitten stevig op. en schep het luchtig door het beslag.

in de oven op 160 graden voor 45 minuten.

hij wordt mooi hoog en iet bol met lucht eronder.

ik zou het geowwn een keer proberen.

De Zoete Keuken, liefde voor het vak, passie voor de taart!
www.dezoetekeuken.nl https://www.facebook.com/DeZoeteKeuken

6

Re: Help! Mijn taart van biscuitdeeg wil niet rijzen:( Wat doe ik verkeerd

Hoe groot is de bakvorm waar je het in doet? Hoe hoog is die gevuld met deze hoeveelheid?
Ik gebruik dezelfde ingrediënten maar dan in de volgende verhouding:
5 eieren
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker

Mininmaal 10 minuten mixen, òf terwijl de kom in heet water staat, òf met 'voorverwarmde' eieren, dus die leg ik ervóór in een bak heet water.

Dan schep ik er
120 gram bloem
30 gram maïzena door

10 minuten op 140 graden, 10 minuten op 165 graden en 25 minuten op 180 à 185 graden.

Ik vul de vorm zeker wel tot 2/3.

Als je bovenstaande verhouding aanhoudt, zou jouw hoeveelheid dus 4 eieren, 120 gram suiker, 96 gram bloem en 24 gram maïzena zijn en dat moet dan echt in een kleine vorm (20x20 is bijvoorbeeld al te groot).

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

7

Re: Help! Mijn taart van biscuitdeeg wil niet rijzen:( Wat doe ik verkeerd

In je eerste bericht staat dat je de bloem en maizena erdoor "roert". Daar zit het hem in. Bij roeren gaat nl alle lucht die je er net 10 minuten in hebt staan mixen, weer uit... De bloem en maizena er luchtig door spatelen en je krijgt waarschijnlijk een veel hogere taart.

Succes!

8

Re: Help! Mijn taart van biscuitdeeg wil niet rijzen:( Wat doe ik verkeerd

ik moet ook zeggen dat als ik het biscuit recept van Evelien gebruik zeg maar (heb hem uit een kookboek maar is hetzelfde volgens mij), dan rijst hij bijna niet. Bij het mixen komt er heel veel lucht in en als ik hem dan gebakken heb is hij nog heel luchtig (als je hem opensnijdt zie je de luchtbelletjes nog), maar hij komt bijna niet meer omhoog met het bakken, hooguit een centimeter.
Doe ik ook iets fout? Ik zou niet weten wat??? Het is ook geen ramp, ik doe gewoon de vorm iets voller.

Mijn website: Presentaart

9

Re: Help! Mijn taart van biscuitdeeg wil niet rijzen:( Wat doe ik verkeerd

Heel erg bedankt allemaal voor de reacties, ik ga ze zeker proberen!!
Ik heb het recept uit de kook ook en ik dat recept is voor een
springvorm van 22 - 24 cm en ik gebruik een 24 cm vorm.
Ik ben benieuwd!!

10

Re: Help! Mijn taart van biscuitdeeg wil niet rijzen:( Wat doe ik verkeerd

Leuk linkje over het luchtig houden van je beslag:'
http://www.foodnetwork.com/food/ck_dm_baking en kies dan het filmpje: Fold Batter. Hele handige techniek die inderdaad goed werkt!

Groetjes, Car 
Uno per Uno Workshops