1

Onderwerp: Taartbiscuit ....help!

Een hele goedemiddag lieve leden,


Ik gebruik nu al een geruime tijd het recept van taartbiscuit van deze site.
Na al heel wat taarten te hebben afgebakken ben ik niet tevreden over
mijn biscuit.

Ik vind dat het biscuit best wel droog is jammer genoeg.

Mag ik vragen welk recept jullie gebruiken en of jullie tevreden zijn?

Heeft er iemand de gouden tip voor mij =(

2

Re: Taartbiscuit ....help!

Hallo RoseB!

Allereerst welkom op dit gezellige forum  :)
Ik heb je berichtje even gemeld, zodat het verplaatst wordt naar de juiste rubriek. Deze rubriek is bedoeld voor het showen van je creaties  ;) . In de juiste rubriek krijg je vast (nuttige) reacties.

Ikzelf bak meestal met de mix van funcakes. Gaat eigenlijk altijd goed. Als het koemelkvrij moet gebruik ik ook altijd het recept hier van de site. Als je biscuit te droog is bak je wellicht te lang?
Of anders een proberen te tremperen met siroop voordat je gaat vullen?
Kun je hier iets mee?

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

3

Re: Taartbiscuit ....help!

Of iets langer bakken op lagere temp?

www.dezoeteverleiding.com Ik kan ook printen op ouwel en frosty! Kijk ook eens op mijn Facebookpagina www.facebook.com/dezoeteverleidingbreda

4

Re: Taartbiscuit ....help!

Welkom op het forum en veel bak plezier :D

Zelf gebruik ik altijd de funcake mix :y

5

Re: Taartbiscuit ....help!

[MOVE] -> bakken&vullen

Re: Taartbiscuit ....help!

ik gebruik niets van mix of dergelijke ik neem per ei 40gr zelfrijzend bloem en 70gr suiker en dat 10 min kloppen en bakken in oven van 170°

dus voor een vorm van 20cm neem ik 200gr zelfr bloem, 200gr suiker en 5 eieren

Nooit droge biscuit

succes!

7

Re: Taartbiscuit ....help!

juffratoertjes schreef:

ik gebruik niets van mix of dergelijke ik neem per ei 40gr zelfrijzend bloem en 70gr suiker en dat 10 min kloppen en bakken in oven van 170°

dus voor een vorm van 20cm neem ik 200gr zelfr bloem, 200gr suiker en 5 eieren

Nooit droge biscuit

succes!

Misschien vergis ik me, maar dit is toch geen biscuit? Klinkt mij meer als cake in de oren (nou ja, in de ogen in dit geval ;) )

groetjes Wilma

8

Re: Taartbiscuit ....help!

Wollie schreef:
juffratoertjes schreef:

ik gebruik niets van mix of dergelijke ik neem per ei 40gr zelfrijzend bloem en 70gr suiker en dat 10 min kloppen en bakken in oven van 170°

dus voor een vorm van 20cm neem ik 200gr zelfr bloem, 200gr suiker en 5 eieren

Nooit droge biscuit

succes!

Misschien vergis ik me, maar dit is toch geen biscuit? Klinkt mij meer als cake in de oren (nou ja, in de ogen in dit geval ;) )

Dan zou er toch boter in moeten?  ;)

9 Laatst bewerkt door renata2 (10-01-2015 19:26)

Re: Taartbiscuit ....help!

De gouden tip, koop de biscuitmix van funcakes! Die is echt niet droog. Mijn man en ik eten de restjes altijd zo op  :p

10

Re: Taartbiscuit ....help!

Esther68 schreef:
Wollie schreef:
juffratoertjes schreef:

ik gebruik niets van mix of dergelijke ik neem per ei 40gr zelfrijzend bloem en 70gr suiker en dat 10 min kloppen en bakken in oven van 170°

dus voor een vorm van 20cm neem ik 200gr zelfr bloem, 200gr suiker en 5 eieren

Nooit droge biscuit

succes!

Misschien vergis ik me, maar dit is toch geen biscuit? Klinkt mij meer als cake in de oren (nou ja, in de ogen in dit geval ;) )

Dan zou er toch boter in moeten?  ;)

Oh ja!!! Tuurlijk!  :O

groetjes Wilma

11

Re: Taartbiscuit ....help!

Toen ik nog 'from scratch' bakte gebruikte ik op 1 ei 30 gr zelfrijzend bakmeel en 30 gr. suiker.
Denk dat je te veel zelfrijzend bakmeel gebruikt t.o.v. het ei.Ik vind het ook érg veel suiker. Zeker als er nog fondant over moet... Je hebt teveel droge ingredienten dan t.o.v. het ei.
Probeer mijn verhoudingen eens, absoluut niet droog. Evt. nog tremperen, want biscuit is natuurlijk altijd droger dan cake.
Maar ik gebruik sinds een hele tijd ook funcakes. Ik vind het een betere structuur hebben en de taarten worden hoger.

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

12

Re: Taartbiscuit ....help!

Bedankt voor de reacties!!!

Ik heb heel lang moeten zoeken naar deze topic weet nog niet zo goed
hoe het hier werkt haha...

Ik weet niet waar het aan ligt heb al van alles geprobeerd, maar ik blijf het droog
vinden.

13

Re: Taartbiscuit ....help!

juffratoertjes schreef:

ik gebruik niets van mix of dergelijke ik neem per ei 40gr zelfrijzend bloem en 70gr suiker en dat 10 min kloppen en bakken in oven van 170°

dus voor een vorm van 20cm neem ik 200gr zelfr bloem, 200gr suiker en 5 eieren

Nooit droge biscuit

succes!




Eerst de eieren met suiker 10 minuten kloppen en bloem doorheen spatelen.,.
Of alle ingrediënten mengen en kloppen?

Re: Taartbiscuit ....help!

Rosé ja inderdaad... oh ik gebruik altijd dat voor een taart... :think:
Dacht dat cake met boter wat en biscuit zonder... ben ook nog ni zo lang bezig en hobby bakker geen pro ze
;)

Re: Taartbiscuit ....help!

Trouwens zo geleerd op workshop van een pro, dus...  :O
Misschien noemen jullie het allemaal anders in Nederland?  :think:

16

Re: Taartbiscuit ....help!

juffratoertjes schreef:

Rosé ja inderdaad... oh ik gebruik altijd dat voor een taart... :think:
Dacht dat cake met boter wat en biscuit zonder... ben ook nog ni zo lang bezig en hobby bakker geen pro ze
;)




Dus alles mengen......of
Eieren kloppen eerst?

17

Re: Taartbiscuit ....help!

Eerst de eier met de suiker luchtig kloppen ( minstens 10 minuten) en dan voorzicchtig de bloem ( of bloem maizena mengsel) er doorheen spatelen.

Live as if you were to die tomorrow
Learn as if you were to live forever! -Ghandi-