Onderwerp: Wat doe ik fout? Beschuit zakt ineens in aan de zijkant
Ik bak al een tijdje beschuittaarten en in het begin ging het steeds goed en bakte ik mooie rechte taarten. Maar sinds een tijdje wil het me niet meer lukken. Als ik mijn beschuit uit de bakvorm haal en stort op het taartrooster zakt hij in naar de zijkant. Hij gaat scheef hangen en zelf zo erg dat ik er niks meer mee kan. Ook zakt hij in het midden een beetje in. Alsof de taart in doormidden is gesneden en deze rand inzakt. Hierdoor gaat hij ook scheef hangen en zakt hij naar een kant in.
Wat doe ik fout?
Ik gebruik het recept van de site; lady sharon.
Ik heb een combi-oven en bak de eerste tijd de taart op 150 graden en daarna 175.
Tijd hangt af van de grootte van mijn taart. Ik doe de deur van de oven nooit open tijdens het bakken.
Ik gebruik altijd bakpapier maar voordat ik deze van de beschuit kan verwijderen zakt de taart al aan een zijkant in. Ik controleer altijd of de taart gaar is.
Het lukte me altijd goed en ik doe niks anders maar ineens gaat het steeds fout.
Heeft iemand een idee hoe dit kan komen?