1

Onderwerp: (Gekookte) slagroom door de botercreme?

Ik zat te denken... Voor een (bruids)taart wil ik liever geen slagroom gebruiken maar veel mensen vinden dit wel lekker. Zou het mogelijk zijn om de slagroom i.p.v. Water door de botercrememix te doen?  Of een deel van het water door slagroom te vervangen. Of evt. een gedeelte van de boter en een gedeelte van het water? En eventueel nadat de slagroom gekookt is?

Is er iemand die dit weleens geprobeerd heeft?

Of heb ik nu iets heel geks verzonnen

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

2

Re: (Gekookte) slagroom door de botercreme?

:think:  :think:  :think:  ik vind het wel origineel bedacht :-) Gekookt en dan bij boter (ipv bij choc zoals bij ganache)... Alleen boter en slagroom, da's een beetje hetzelfde....
Ik vraag me wel af wat je dan krijgt...
je gebruikt de mix voor je bc begrijp ik... hoe wil je bepalen hoeveel water en hoeveel water...?

Heb je wel een meringue-botercrème gemaakt? Sinds ik dat ontdekt heb, gebruik ik haast geen slagroom meer, het is echt heel lekker :y , niet boterig :nooo best simpel te maken, goedkoop ook, geen kunstmatige toevoegingen... Het staat hier bij de ingezonden recepten: meringue, de zwitserse methode (of zoiets)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: (Gekookte) slagroom door de botercreme?

Ik begrijp eigenlijk niet waarom je de slagroom wil koken en dan door de bc mix doen?  :O Bedoel je dat je de bc/slagroom dan buiten de koeling kunt bewaren? Er is ook patidess slagroom smaak  ;)
Persoonlijk vind ik de mbc niet zo lekker. Best wel zoet, terwijl ik een zoetekauw ben. Al vind ik schuimpjes en meringues trouwens ook niet lekker

4

Re: (Gekookte) slagroom door de botercreme?

Haha... Ik dacht al dat het een gek idee zou zijn :)
het ging me niet om de boterigheid van de botercreme. En van patidess vind ik de meeste smaken niet echt lijken. Beetje chemisch zeg maar.
En dus vervang ik bij botercrememix een deel van het water door bijv. gepureerde aardbeien. En om monchou in de taartvulling te doen voeg ik dat ook toe aan botercreme. En dus vroeg ik me af of zoiets ook met slagroom mogelijk was. Maar ik zat inderdaad met wat jij zegt Carien. Boter en slagroom is ongeveer hetzelfde alleen is slagroom dan weer vloeibaar en stijft niet op in de koeling...

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

Re: (Gekookte) slagroom door de botercreme?

waarom gebruik je geen aangevette slagroom?
recept staat hier ergens op de site is slagroom met mascarpone wordt steviger dan alleen slagroom
en is lekker te combineren met kersen of aardbeien ed.

succes