Onderwerp: Luxe bramenmousse kerst gebakjes
nog maar eens kerstbal gebakjes gemaakt van een gevonden recept op pinterest
Gemaakt van verse bramen.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Luxe bramenmousse kerst gebakjes
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
nog maar eens kerstbal gebakjes gemaakt van een gevonden recept op pinterest
Gemaakt van verse bramen.
Ontzettend leuk en mooi en ik denk ook lekker!!
Ontzettend leuk en mooi en ik denk ook lekker!!
Dankjewel ik hoor straks of ze lekker zijn want ik ben zelf op dieet dus mag ze niet
Zo! Dat ziet er chique uit, zeg!
Wauw, wat zijn deze ook super mooi en ze zien er weer zo lekker uit
ze zijn weer super ik blijf het mooi vinden die kleine gebakjes
Hoi,
Ik vind al jouw creaties steeds erg leuk. Mag ik vragen hoe je deze hebt gemaakt, maw wil je uitleg hier over geven?
Hoi,
Ik vind al jouw creaties steeds erg leuk. Mag ik vragen hoe je deze hebt gemaakt, maw wil je uitleg hier over geven?
Kerstbal gebakje
-Maakt 5 (met 7 cm domediameter siliconenmatrijzen)
Oranje en donkere chocolade crémeux
55 ml melk
55 ml crème
schil van 1 sinaasappel
1 eidooier
10 g suiker
1/2 een vel gelatine
- - -
60 g pure chocolade (60-72% cacao) - gehakte
Verhit de melk, room en sinaasappelschil op een pan en breng aan de kook licht
Opstijgen vuur en laat 10 minuten trekken
Ondertussen, klop het eigeel en de suiker samen tot lichter van kleur
Na 10 minuten, breng de melk en room mengsel terug naar een lichte kook en giet het in de eidooier, terwijl het zwaaien van het mengsel
Giet terug in de pan en leg terug op het element op laag vuur
Roer met een spatel tot het dik in textuur en koken "a la nappe" tot het mengsel in staat is om de vacht van een lepel, en niet naar beneden te smeren wanneer u een lijn over het met een vinger te slepen en voeg het gelatine blaadje toe dat eerst is geweekt in koud water..
Zeef het mengsel in een kom met de donkere chocolade en roer met een spatel of een garde om te combineren
Leg in een spuitzak en spuit in kleine halfronde siliconenmatrijzen
bevriezen volledig
braambessenpuree
200 g verse of diepgevroren bramen
20 g suiker
citroensap
Plaats bramen in een pan, voeg de suiker en een scheutje citroensap
Breng aan de kook, laat gedurende 4-5 minuten tot de bessen zacht zijn
Leg in een blender en mix tot een gladde massa
Zeef in een schone kom om zaden te verwijderen, dek af met huishoudfolie wrap in contact
volledig afkoelen in de koelkast
Blackberry Mousse
80 g bramenpuree
30 g suiker
2 blaadjes gelatine - verzacht en gespannen
- - -
200 ml room (30-35% vet) - lichtjes opgeklopte
Breng puree en de suiker aan de kook
Neem snel van het vuur en roer de zacht geworden gelatine
Opzij te zetten, totdat afgekoeld tot 30-35 ° C
Nemen 1/3 van de crème om puree en roer met de garde
Giet in puree mengsel terug in de room en vouw door met de garde
Mengsel moet volumineus en luchtig te zijn
Over te dragen aan een spuitzak, afgesneden tip
Buis in halfronde mallen - halverwege up
Voeg in een bevroren oranje-chocolade crémeux, en voeg meer mousse
Vlak de bovenkant met een compensatiespatel en volledig te bevriezen
Gekonfijte Orange Peel Sablé Breton
40 g eidooiers
80 g suiker
115 g bloem
4 g bakpoeder
1 snufje zout
80 g boter - verzacht
Gekonfijte sinaasappelschil
Klop de eierdooiers en de suiker tot lichter van kleur
Meng de bloem, bakpoeder en zout - ziften als dat nodig is
Voeg de zachte boter met de eieren en de suiker mengsel en goed klop
Voeg in de droge ingrediënten en licht werken tot een deeg - niet kneden of overwerken het deeg!
Rol tussen twee vellen bakpapier tot een dikte van 5mm (plaats in koelkast of te zacht)
Strooi op gekonfijte sinaasappelschil over de bovenkant en druk een beetje aan te dienen in het deeg
Bak op 150 graden C tot ze bruin overal en gaar
koel volledig
Gebruik cirkelsnijders op dezelfde diameter als de siliconenmatrijzen schijven snijden
Blackberry ganache
100 g bramenpuree
100 g pure chocolade
Smelt pure chocolade in de magnetron of boven een warmwaterbad
Verhit bramenpuree - breng aan de kook
Giet het mengsel in de gesmolten donkere chocolade en roer om te combineren met een spatel
montage
Blackberry ganache
Crispearls - chocolade bedekt ballen
Goud poeder, bladgoud
Ontvormen bevroren mousse taarten
Met behulp van een kleine spatel, bedek koepels met een dun laagje van blackberry ganache
Snel bedekken met crispearls voordat de ganache sets
Leg op een schijf van sable breton
Werk af met goud poeder en een bladgoud
Serveer koel - niet bevroren
Dit zijn de mallen die ik heb gebruikt te koop bij kookwinkel oldenhof en bouwhuis
Pffff... hèhè het was even een werkje maar als het goed is moet dit het allemaal zijn.
De tekst is vertaald met google translator dus ik hoop dat je het allemaal begrijpt anders hoor ik het wel
Hoi Dollelollypop,
Jemig wat fijn zo'n uitgebreide HOWTO. Heel erg bedankt! Ik sla 'm op en ga het binnenkort maken. Ik heb de mallen zelf in huis.
Hoi Dollelollypop,
Jemig wat fijn zo'n uitgebreide HOWTO. Heel erg bedankt! Ik sla 'm op en ga het binnenkort maken. Ik heb de mallen zelf in huis.
Ja haha het was even wat werk maar dan heb je ook wat.
Overigens niet mijn eigen how to hoor maar die van het recept
Graag gedaan en succes ermee
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Luxe bramenmousse kerst gebakjes
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.