Onderwerp: vraag over bewaren en planning
Ben ik weer, als beginneling met de zoveelste vraag die waarschijnlijk al tig keer gesteld is .
Vraag 1)
Hoelang kan je een vers gemaakte taart bewaren in koelkast?
Ik wil zondag een klein taartje maken, waarschijnlijk met tobleronemousse of Zwitserse room of… ben er nog niet helemaal uit. Hij is voor dinsdag, komt een vriendin even bijkletsen.
- Kan ik hem voor die 2 dagen gewoon in de koelkast bewaren?
- Heb nog geen kartonnen dozen of zo, dus gewoon in (alu)folie?
Vraag 2)
En dan een bewaar/voorbereidingsvraag. Voor moederdag wil ik 2 taartjes maken. Alleen die zaterdag ervoor ben ik er de hele dag niet. Mijn idee: woensdag de bodems bakken, invriezen. Zaterdag eruit halen (moet dat dan ook 24 uur van tevoren en laatste uren buiten koelkast) en dan zondag vullen. Je kan toch wel meteen direct eten? Of hebben jullie andere tips?
Ik hoor het graag. Bedankt alvast.
Ik geef je een taart elke dag