1

Onderwerp: Lagen zichtbaar na ontdooien

Goedemorgen!

Ik heb op de site al veel gelezen over het invriezen van een taart (welke vulling kan wel/niet) en het ontdooien.
Nu heb ik al een paar keer een taart bekleed ingevroren.
Als ik deze laat ontdooien zie je altijd bobbels waar de taart in lagen is gesneden.
Voor het invriezen was dit niet zichtbaar.

Is er misschien iets dat ik fout doe?
Ik dacht misschien dat de vulling mogelijk inkrimpt/uitzet tijdens het vriezen en ontdooien.
Ik houd hier wel al rekening mee door niet te dikke lagen vulling te gebruiken.

Weet iemand wat ik hier aan kan doen? Het is juist zo fijn om in te kunnen vriezen ivm  de tijd die het kost om een taart te maken.

Alvast bedankt!

2

Re: Lagen zichtbaar na ontdooien

Ik vries nooit in, maar herken het wel. Soms, wanneer ik weinig tijd heb, zet ik mijn afgesmeerde (bc 1:1) een half uurtje in de vriezer. De bc wordt dan sneller hard en kan ik dan sneller met een warm paletmes glad maken. Maar dan zie ik soms ook de lagen. Ik denk dat het idd komt doordat de bc toch iets krimpt. Ik bekleed met Zeelandia marsepein. Deze is toch wat zachter dan de andere merken marsepein, waardoor ik de lagen soms nog beter zie  :s

3

Re: Lagen zichtbaar na ontdooien

Heeft met uitzetten door vriezen te maken, vocht zet uit als het bevriest, en dan kan het dus zijn dat je bobbels klrijgt

www.dezoeteverleiding.com Ik kan ook printen op ouwel en frosty! Kijk ook eens op mijn Facebookpagina www.facebook.com/dezoeteverleidingbreda