Onderwerp: Roomschnitt met speculaas.
Met Sinterklaas in het vooruitzicht iets met speculaas.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Roomschnitt met speculaas.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Met Sinterklaas in het vooruitzicht iets met speculaas.
Oh jee, dit ziet er ook al weer zooooo heerlijk uit, wil je misschien het receptje delen
Groetjes Vonn
Oh jee, dit ziet er ook al weer zooooo heerlijk uit, wil je misschien het receptje delen
![]()
Groetjes Vonn
Natuurlijk
Ingrediënten voor 12 personen
60 g boter 4 eieren zout 175 g
suiker 2 zakjes vanillesuiker 100
g bloem 75 g maïzena 1 tl
bakpoeder ca. 150 g amarettini
(Italiaanse bitterkoekjes) 250 ml
slagroom 1 zakje
slagroomversteviger (Klop-Fix, Dr
Oetker) 400 g kwark 3 tl
speculaaskruiden poedersuiker
Tijd:
30-60 minuten
Roomschnitt met speculaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor (el 200°C, hl 175°C, gas 3). Bekleed een
bakblik (ca. 35x40cm) met bakpapier. Smelt de boter op een laag vuur.
Splits de eieren. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf, voeg tijdens
het kloppen geleidelijk 125 g suiker en 1 zakje vanillesuiker toe. Klop
de eidooiers er een voor een doorheen. Zeef de bloem, de maïzena en
het bakpoeder erboven en spatel erdoorheen. Spatel de gesmolten
boter erdoorheen. Strijk het beslag uit op het bakblik. Leg op de ene
helft van het beslag de koekjes in rijen. Leg ze niet te dicht bij elkaar.
Plaats het bakblik ca. 12 min. in de oven. Trek de biscuitbodem met
het bakpapier van het bakblik. Halveer de bodem zodat er 1 zonder en
een met koekjes overblijft. Laat afkoelen. Haal de biscuitbodem van
het bakpapier. Klop de slagroom stijf en voeg beetje bij beetje de
slagroomversteviger toe. Klop de kwark met 50 g suiker, 1 zakje
vanillesuiker en de speculaaskruiden in 2-3 min. romig. Spatel de
slagroom erdoorheen. Strijk het mengsel op de gewone biscuitbodem.
Leg de koekjes-biscuitbodem erop. Zet minimaal 4 uur in de koelkast.
Bestuif met poedersuiker
Super bedankt, helaas heb ik niet zo'n bakblik. Zou het ook gewoon met biscuit mix van Funcakes kunnen, en dan gewoon een biscuit bakken en daarvan de schnitt maken?
Super bedankt, helaas heb ik niet zo'n bakblik. Zou het ook gewoon met biscuit mix van Funcakes kunnen, en dan gewoon een biscuit bakken en daarvan de schnitt maken?
Ik had ook niet zo'n blik en heb het in twee vierkante blikken van 20 cm gemaakt.
Natuurlijk kan je het ook met de funcakemix maken dat maakt niks uit.
je kunt ht ok gewoon uitstrijken op een bakblik en daarna snijden, het maakt niet uit als het wat dunner is dan worden ze gewoon iets lager.
Ik vond de mijne wel erg hoog.
Vind die van jou er erg mooi uitzien, maar misschien lukt het idd ook op de bakplaat van m'n oven.
Ga het zeker proberen, Bedankt voor je geduldige antwoorden
Vind die van jou er erg mooi uitzien, maar misschien lukt het idd ook op de bakplaat van m'n oven.
Ga het zeker proberen, Bedankt voor je geduldige antwoorden
Is goed hoor, geen probleem
hmmm ziet er weer heerlijk uit en wederom dank voor het recept
Oh, oh als ik jouw mooie dingen zie moet ik echt steeds aan je baas in het pannenkoekenhuis denken die zal toch zo'n spijt hebben dat je er niet werkt
Ziet er ook weer heerlijk uit en dank je wel voor het recept
Ziet er lekker uit.
Komt het recept uit koken&genieten?
Ziet er lekker uit.
Komt het recept uit koken&genieten?
Ik zou het niet weten volgens mij heb ik het op smulweb gevonden
Oh, oh als ik jouw mooie dingen zie moet ik echt steeds aan je baas in het pannenkoekenhuis denken die zal toch zo'n spijt hebben dat je er niet werkt
![]()
Ziet er ook weer heerlijk uit en dank je wel voor het recept
Haha dankjewel en ja ik hoorde toevallig verleden week wan een kennis die daar een kinderfeestje had dat er een meisje appeltaart aan het bakken was maar nog steeds onder dezelfde omstandigheden als waar ik het toen in moest maken dus mij niet gezien
Dát ziet er smakelijk uit! Bedankt voor het recept. Dat moesten we maar 's uitproberen!
Ziet er héél erg lekker uit! Het recept sla ik even op!
karla59 schreef:Ziet er lekker uit.
Komt het recept uit koken&genieten?Ik zou het niet weten volgens mij heb ik het op smulweb gevonden
Het recept stond in het novembernummer 2010 van koken&genieten, daar is hij dus lager omdat hij op een blik van 35 bij 40 cm. gebakken is.
dollelollypop schreef:karla59 schreef:Ziet er lekker uit.
Komt het recept uit koken&genieten?Ik zou het niet weten volgens mij heb ik het op smulweb gevonden
Het recept stond in het novembernummer 2010 van koken&genieten, daar is hij dus lager omdat hij op een blik van 35 bij 40 cm. gebakken is.
Dat klopt ook wel dat hij lager is want ik had het in twee kleinere vierkante blikken gedaan vandaar dat hij net te hoog is
Maar dan hebben ze hem vast daarna op smulweb gezet want aar stond hij ook
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Roomschnitt met speculaas.
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.