1

Onderwerp: hulp gevraagd

Ik heb gisteren cupcakes gebakken. 20 min op 170 gr.
ze kwamen mooi uit de oven maar voordat ze goed afgekoeld waren zagen ze er schots en scheef uit, waren ze gekrompen en zaten alle papiertjes los.
De smaak was oke alleen zat er net onder de korst een donkere rand van ong. een halve centimeter. Het leek wel een soort spijs.
Ik heb na 20 min. met een sateprikker gecontroleerd en die kwam er schoon uit.
Het aparte was dat er 2 wel goed bleven :/ 

Wat gaat er mis??  :S

Alvast bedankt voor de hulp.

Re: hulp gevraagd

Hoi,

Heb je het beslag luchtig gemixt en toen voorzichtig in de caisses gegoten met bijv. een ijslepel? Goed op de verpakking gekeken op welke stand ze moeten? Ik doe ze altijd 5 minuten korter dan er staat, dan in de oven kijken en nog een paar minuten zonodig laten garen.
Wat de caisses betreft; daar gebruik ik alleen maar professionele caisses voor van de HANOS of van dr. Oetker. Van andere merken vind ik ze niet goed en gaan ze los zitten.
Volgens mij zijn daar heel wat topics over.
Succes.